Hlavní obsah

Masakry v USA si objednal nacista Obama, hlásá zpěvák kapely Megadeth

Amerického prezidenta Baracka Obamu v uplynulých dnech kritizují odpůrci netradičně z řad hudebníků. Zatímco syn countryové legendy Hank Williams mladší ho nazval muslimem, který je proti tradičním americkým hodnotám, zpěvák thrashmetalové skupiny Megadeth Dave Mustaine prezidenta bez okolků obvinil, že si objednal zabijáky, kteří na různých místech v USA v poslední době rozpoutali masakry střelbou do davu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kytarista a zpěvák Megadeth Dave Mustaine

Článek

„Můj prezident se snaží zavést zákaz držení zbraní. Takže inscenuje všechny ty vraždy, jako byl případ Fast and Furious na jižní hranici, střelba v Auroře v Coloradu a v sikhském chrámu, kde zabili všechny ty úžasné lidi. Nevím, kde budu žít, jestli to takhle půjde dál. Vypadá to, že se Amerika mění v nacistickou zemi,“ prohlásil Mustaine před časem během vystoupení Megadeth v Singapuru.

Při policejní akci Fast and Furious (anglický název akčního filmu Rychle a zběsile) proti pašerákům zbraní z Mexika zemřel v prosinci 2010 jeden pohraničník. Na předměstí Aurora coloradského města Denver minulý měsíc 24letý James Holmes během premiéry nového filmu o Batmanovi zastřelil 12 lidí a 58 dalších zranil. Jen o pár dní později počátkem srpna zaútočil ozbrojený muž v sikhském chrámu Oak Creek na předměstí Milwaukee ve státě Wisconsin. Zastřelil šest lidí, než jej postřelil policista, načež obrátil zbraň proti sobě. Jeden ze zraněných je stále v kritickém stavu.

Foto: Profimedia.cz

Hank Williams mladší

Mustaine se už dříve kriticky vyjadřoval k Obamovi, o němž tvrdí, že se nenarodil na Havaji, ale v Keni, a tudíž nemůže zastávat prezidentský úřad. Stejně kritický je dlouhodobě i country zpěvák Hank Williams junior, který v minulosti přirovnal Obamu k Hitlerovi. I když se později po vyhazovu z televize ESPN za „přehnanou analogii omluvil“, nově tento týden označil prezidenta za muslima, ačkoliv Obama je křesťan.

„Máme muslimského prezidenta, který nenávidí farmáře, nenávidí armádu, nenávidí Spojené státy, a my nenávidíme jeho!“ prohlásil během vystoupení v Des Moines ve státě Iowa.

„Takové absurdní nesmysly si nezaslouží odpověď,“ reagoval na žádost o komentář jeden z Obamových tiskových mluvčích.

BEZ KOMENTÁŘE: Situace v kině těsně po střelbě

Reklama

Související články

Zabijáka z kina v Denveru obžalovali z vražd

U soudu v Denveru v americkém státě Colorado byl v pondělí obžalován James Holmes, který před deseti dny při premiéře filmu o Batmanovi zastřelil 12 lidí a 58...

Výběr článků

Načítám