Hlavní obsah

Američan se bránil příkazu o vystěhování střelbou, tři lidi zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

College Station
Aktualizováno

Při pondělní střelbě v blízkosti areálu Texaské A&M univerzity v americkém městě College Station přišli o život tři lidé, včetně útočníka. Ten podle agentury AP začal střílet, když mu policejní komisař chtěl doručit oznámení, že se musí vystěhovat.

Článek

Vedle pětatřicetiletého střelce Thomase Altona Caffalla, jenž podlehl zraněním v nemocnici, zemřel i policejní komisař Brian Bachmann, kterého Caffall zasáhl před domem, a třiačtyřicetiletý muž, který šel náhodou okolo. Zranění utrpěli tři strážci zákona a pětapadesátiletá žena, která po operaci zůstává ve vážném stavu v nemocnici.

Přestřelka trvala půl hodiny.

Na střelcově osobní stránce na Facebooku byly podle agentury Reuters fotky zbraní, které vlastnil. Byl mezi nimi také samopal vz. 58 československé výroby.

Foto: ČTK/AP

Thomas Alton Caffall

Střelba v College Station se odehrála v době, kdy v USA rostou obavy právě kvůli násilí spojenému se střelnými zbraněmi po dvou nedávných masakrech. Před měsícem střelec povraždil v kině v coloradském Denveru 12 lidí a šest desítek dalších zranil. [celá zpráva]

Další útočník před devíti dny zabil šest lidí v sikhské svatyni ve Wisconsinu a pak spáchal sebevraždu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám