Hlavní obsah

Americký ministr obchodu si po sérii autonehod vzal zdravotní volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký ministr obchodu John Bryson v noci na úterý oznámil, že přeruší výkon své funkce a vezme si dovolenou. V sobotu byl účastníkem tří autonehod, přičemž v jednom případě záměrně najel do jiného vozu a pak ujel. Už v pondělí se objevily informace, že měl nespecifikovaný záchvat. Spekulace o odchodu z funkce se nepotvrdily.

Foto: B Mathur, Reuters

Americký ministr obchodu John Bryson

Článek

Bryson sdělil prezidentovi Baracku Obamovi, že si s okamžitou platností bere zdravotní dovolenou, aby se mohl léčit, uvedla Brysonova kancelář v prohlášení. Mluvčí ministerstva Jennifer Friedmannová podle BBC dodala: "Ministr Bryson byl o víkendu účastníkem dopravní nehody v Los Angeles. Utrpěl záchvat."

Bílý dům uvedl, že Obama soucítí s osmašedesátiletým Brysonem. Prezident se s ním však nesešel, dodal mluvčí Jay Carney, jenž upřesnil, že s ministrem mluvil šéf kanceláře Jack Lew: "Nehoda nám dělá starosti kvůli zdravotním problémům, které v ní hrály roli."

Bryson byl účastníkem celkem tří nehod. V první jeho lexus v u San Gabriela narazil do buicku čekajícího u železničního přejezdu. Když si ministr vyměnil několik slov s osádkou buicku, nasedl zpět do svého vozu a do buicku údajně záměrně najel. Pak se pokusil ujet, ale buick ho pronásledoval. Ministr se pak srazil s hondou a policie jej nalezla v bezvědomí za volantem lexusu. [celá zpráva]

V případě srážky u San Gabriela Brysona policie bere jako viníka a stíhá ho pro ujetí z místa nehody. I srážku s hondou zřejmě způsobil ministr, zatím je ale vyšetřování v rané fázi a nelze to potvrdit. Policie si je vědoma i toho, že nehody mohl způsobit kvůli svému zdravotnímu stavu. Pod vlivem alkoholu ani jiných látek podle policie nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám