Hlavní obsah

Americký ministr obchodu ujel od nehody a poté způsobil další

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles/Washington

Kalifornská policie vyšetřuje amerického ministra obchodu Johna Brysona kvůli několika sobotním dopravním nehodám. Podezírá jej, že první způsobil a z místa srážky ujel. Po druhé byl nalezen v autě v bezvědomí a musel být hospitalizován. Zranění však neohrožují jeho život, uvedla BBC.

Foto: B Mathur, Reuters

Americký ministr obchodu John Bryson

Článek

Bryson nejprve havaroval v sobotu odpoledne ve městě San Gabriel poblíž Los Angeles u přejezdu, kde jeho lexus narazil do buicku čekajícího, až přejede vlak. Bryson po nárazu hovořil s třemi muži v buicku. Když odjížděl, záměrně do buicku drcl.

Trojice v buicku pak pronásledovala ministrův lexus a přivolala policii. Když Bryson projížděl blízkým městem Rosemead, srazil se s hondou. Po havárii byl nalezen v bezvědomí za volantem. I tuto nehodu zřejmě způsobil ministr, zatím je ale vyšetřování v rané fázi a nelze to potvrdit.

V San Gabrielu ho policie bere jako viníka a stíhá ho pro ujetí z místa nehody.

Nikdo z osazenstva buicku ani hondy nebyl vážně zraněn. Bryson skončil v nemocnici, ale už v pondělí se vrací do Washingtonu.

Podle prvních vyšetření nebyl ministr pod vlivem alkoholu ani drog. Podle kanceláře šerifa v Los Angeles, ale měl zdravotní problémy, které mohly k nehodě přispět. Měl menší nespecifikovaný záchvat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám