Hlavní obsah

Útočník v New Yorku vrhl Molotovův koktejl na mešitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Policie v New Yorku vyšetřuje čtyři žhářské útoky z nedělní noci. Neznámý muž tam mimo jiné vhodil Molotovův koktejl na mešitu, v níž se v té době nacházelo 75 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera natočila žháře, jak hází molotovův koktejl Video: Reuters

 
Článek

„Útoky popírají všechno, co jakožto Newyorčané a Američané hájíme,“ odsoudil činy státní guvernér Andrew Cuomo. Zároveň oznámil vyčlenění speciální vyšetřovací skupiny.

Žhář útočil v městské části Queens v rozmezí dvou hodin. První zápalnou láhev vhodil do obchodu, druhou proti obytnému domu. Všichni lidé uvnitř unikli bez zranění, požáry ale způsobily rozsáhlé škody.

Třetí útok směřoval proti šíitskému náboženskému středisku a modlitebně, čtvrtý pak proti domu, v němž sídlí organizace hinduistů. Požáry byly záhy zlikvidovány, u mešity pomáhalo hasit téměř osm desítek lidí, kteří se právě nacházeli uvnitř. Nikomu se nic nestalo a plameny poškodily pouze vstupní vchod.

„Nevíme, kdo to byl, a nemůžeme na nikoho ukazovat prstem,“ prohlásil místní imám Maan Alsahlani. Dodal, že mešita se stala terčem útoku poprvé.

Policie pátrá po muži, který řídil sportovní vůz stříbrné barvy. Ve třech případech použil pro Molotovův koktejl stejný materiál – láhev z kavárny Starbucks.

Reklama

Výběr článků

Načítám