Hlavní obsah

Václav Klaus se setkal s argentinskou prezidentkou

Novinky, Miroslav Benč (Buenos Aires)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Prezident Václav Klaus se ve čtvrtek v Buenos Aires sešel s argentinskou prezidentkou Cristinou Fernándezovou. Ta do svého sídla přiletěla vrtulníkem.

Článek

„Prezidentka je nesmírně živá a aktivní osoba. Samozřejmě jsme mluvili o Evropě, o evropské měnové unii. Prožila také svou variantu měnové unie v 90. letech a ví, jak tragicky to dopadlo. Ona rozumí tomu, že zablokovat měnový kurz je veliký problém. Trvalo jim desetiletí, než se z toho zase dostali,“ řekl Klaus.

Ještě před setkáním s Fernándezovou Klaus zahájil v Buenos Aires česko-argentinský podnikatelský seminář, kterého se zúčastnila početná podnikatelská delegace, kterou s sebou prezident přivezl.

"Na setkání s prezidentkou přišel i ministr obrany Argentiny a projevil zájem o dovoz nějakých zbrojních výrobků z České republiky. Tak jsem mu hned říkal, že s sebou máme delegaci, ve které je i generální ředitel České zbrojovky, a hned jsme na odpoledne zorganizovali jejich schůzku. Tak já doufám, že některé tyto věci se podaří,“ řekl Klaus.

V pátek se prezident v Buenos Aires s manželkou Livií setkají se členy krajanských organizací v Argentině a Uruguayi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám