Hlavní obsah

Část slavné kalifornské Highway 1 se propadla do Pacifiku

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Dramatický pohled se naskytl kalifornským silničářům, když ve středu dorazili k dvanáctimetrovému úseku známé americké dálnice Highway 1, jejíž část se zřítila do Tichého oceánu. Jednalo se o oblast poblíž oblíbené pobřežní scenérie Big Sur. Highway 1 je proslulá také mezi turisty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slavná americká dálnice Highway 1 se propadla do oceánuVideo: Reuters

 
Článek

Frekventovaná dálnice byla v okolí propadlého dvanáctimetrového úseku uzavřena a neprůjezdná bude několik následujících dní.

Oblast Big Sur je hustě zalesněná s prudkými svahy, které vedou k Pacifiku, což vytváří jednu z nejatraktivnějších končin Kalifornie. Romantická dálnice vede podél pobřeží 145 kilometrů. K místním plážím se sjíždějí kempaři, surfaři a milovníci přírody.

Kalifornští silničáři na prvotní opravě pracovali až do noci. Očekává se, že bude trvat několik dní, než bude celý úsek opět průjezdný.

O Highway 1 zpívala i skupina Tři sestry

Slavná dálnice Highway 1 je oblíbená i mezi filmaři, natáčelo se na ní například několik dálničních honiček, fanoušci Tří sester si zmínku o ní jistě budou pamatovat i z hitu Pijánovka, kde se zpívá: „Láďa jede autobusem...“.

Reklama

Výběr článků

Načítám