Hlavní obsah

Biden chce jít napřesrok do voleb v tandemu s Obamou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký viceprezident Joe Biden očekává, že se napřesrok bude ucházet o obhajobu svého postu po boku prezidenta Baracka Obamy. Dosavadní šéf Bílého domu sice ještě formálně zájem o druhý mandát neprojevil, podle mnoha signálů ale ve volbách v roce 2012 kandidovat bude. Biden se k němu chce připojit.

Článek

"Zeptal se mě, jestli do toho za rok půjdu, a já mu řekl, že ano," prohlásil ve čtvrtek Biden v televizním pořadu PBC NewsHour. "Filozoficky jsme si ve všem hodně blízko."

Biden byl v roce 2008 v souboji o demokratickou nominaci Obamovým soupeřem, ale blízkost názorů, která vyústila v osobní přátelství, nakonec Bidenovi usnadnila rozhodnutí převzít úřad, o který původně neusiloval.

"Přenáší na mě spoustu odpovědnosti, ani to nekontroluje," pochvaloval si Biden spolupráci s prezidentem. Přijetí funkce viceprezidenta Biden hodnotí jako nejlepší rozhodnutí, které kdy udělal.

"Vztahy máme doopravdy dobré. Především panuje absolutní důvěra. Ví, že mu kryju záda, a já vím, že on je kryje mně," prohlásil Biden.

Reklama

Výběr článků

Načítám