Hlavní obsah

Stále více amerických domácností má potíže uživit členy

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ve Spojených státech vzrostl počet domácností, které mají potíže uživit své členy. Je jich nejvíce za posledních 15 let, kdy se o tom vedou záznamy. V pondělí to uvedla stanice CNN s odkazem na zprávu amerického ministerstva zemědělství.

Foto: Profimedia.cz

Mezi nejohroženějšími figurují často domácnosti Hispánců.

Článek

Podle ministerstva byla v roce 2009 „nejistá“ situace v 14,7 procenta domácností. To je 17,4 miliónu domácností a zhruba 45 miliónu lidí. Oproti předchozímu roku je to nárůst o desetinu procenta.

Termín „nejistá situace“ znamená, že domácnost měla kvůli nedostatku peněz přinejmenším několik dní v měsíci po dobu déle než půl roku potíže uživit jednoho nebo více svých členů.

Zpráva uvádí, že obzvláště tíživá je pozice třetiny ohrožených, tedy 6,8 miliónu domácností. Z podstatné části sem spadají domácnosti s jedním rodičem a rodiny Afroameričanů a Hispánců. Problémovými oblastmi jsou odlehlá místa na venkově a městská předměstí.

Nejohroženější skupiny podporuje vláda. Z dokumentu ministerstva vyplývá, že celkový počet žadatelů o podporu v roce 2009 oproti předešlému roku vzrostl o 18,7 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám