Hlavní obsah

Masérka obvinila bývalého viceprezidenta Gora ze sexuálního obtěžování

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portland

Portlandští policisté vyšetřovali na přelomu let 2006 a 2007 obvinění 54leté masérky, že ji sexuálně obtěžoval při masáži bývalý viceprezident USA Al Gore. Úřady ve středu uvedly, že případ byl odložen pro nedostatek důkazů, uvedl list The Washington Post.

Foto: Reuters

Al Gore

Článek

Právní zástupce masérky Michael Schrunk ve středu oznámil, že jeho mandantka si nepřeje další vyšetřování. Portlandskou policii kontaktovala v prosinci 2006, dva měsíce po návštěvě Gora ve městě, kde přednášel o změnách klimatu a snažil se získat prostředky pro demokratického kandidáta na oregonského guvernéra. Schrunk tehdy kontaktoval také tajné služby a Federální úřad pro vyšetřování (FBI) .

Gorovi obhájci v letech 2007 a 2008 pro list Portland Tribune tvrdě popřeli obvinění s tím, že je zcela vymyšlené. List ale tehdy o případu neinformoval, protože žena odmítala zveřejnit svou identitu.

Nové obvinění policie odmítla

Portlandská policie uvedla, že žena se na ni znovu obrátila v lednu 2009 a zopakovala obvinění s tím, že byla „opakovaně terčem nevyžádaných sexuálních doteků“. Dodala, že stále uchovává oděv, který tehdy měla na sobě jako důkaz a nabídla ho detektivům, kteří ho odmítli převzít.

Policie v roce 2009 dospěla k závěru, že pro zahájení vyšetřování sexuálního obtěžování není dost důkazů. Ještě dodala, že obvykle neinformuje o vyšetřování sexuálně motivovaných trestných činů. Dlouho tak činila i v tomto případě, nakonec však učinila výjimku „kvůli tomu, že se případ týká vysoce postavené osobnosti a proto, že masérka o něm informovala tisk“.

Gore se rozcházi se ženou

Dvaašedesátiletý demokrat Gore sloužil jako viceprezident za éry prezidenta Billa Clintona. V úřadu byl osm let do roku 2001. O rok dříve neuspěl v prezidentských volbách, které vyhrál George Bush. V roce 2007 dostal spolu s Mezivládním panelem pro změny klimatu Nobelovu cenu za mír.

V roce 1970 si Al Gore vzal nyní jedenašedesátiletou Tipper, se kterou má čtyři děti. Začátkem června manželé oznámili, že se po 40 letech společného života rozcházejí. K rozchodu prý dospěli po vzájemném rozhodnutí, kterému předcházely dlouhé "úvahy a diskuse", napsala ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám