Hlavní obsah

Muž v americké Tacomě postřílel čtyři policisty v místním občerstvení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tacoma

Policie v americkém městě Tacoma ve státě Washington pátrá po muži, kterého podezřívá, že zastřelil čtyři uniformované policisty v místním občerstvení. Vyšetřovatelé se podle agentury AP domnívají, že to byla cílená střelba a že nešlo o loupež.

Foto: Robert Sorbo, Reuters

Policisté před občerstvením v Tacomě, kde neznámý útočník postřílel čtyři jejich kolegy.

Článek

Obětí jsou tři policisté a jedna policistka z lakewoodského policejního sboru, kteří se ráno v podniku chystali na svou službu.

Podle prvních informací měli mít střelbu na svědomí dva muži, kteří po útoku utekli. Později policie upřesnila, že pátrá po jednom Afroameričanovi, který údajně střílel z pistole. Nevyloučila ale, že mohl mít komplice.

Nechtěl loupit, ale zabíjet, tvrdí policie

Kriminalisté jsou přesvědčeni, že cílem střelce bylo zabít muže zákona. "Byla to více než poprava. Vešel dovnitř s jasným úmyslem zastřelit policisty," uvedl mluvčí šerifa okresu Pierce Ed Troyer.

V době útoku byli v prodejně dva zaměstnanci a několik zákazníků, kteří vyvázli bez zranění. Někteří ale utrpěli šok.

Americké úřady vypsaly za informace, které povedou k dopadení střelce, odměnu 10 000 dolarů (174 000 korun). Místo činu je nedaleko od McChordovy letecké základny v Tacomě, která leží jižně od Seattlu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám