Hlavní obsah

Pilota, který nouzově přistál v New Yorku, přivítaly tisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DANVILLE

Tisíce lidí s nápisy a americkými vlajkami hlasitým pokřikem přivítaly pilota, který bezpečně přistál s letadlem US Airways na řece Hudson v centru New Yorku. Všech 155 pasažérů na palubě nouzové přistání z 15. ledna přežilo.

Článek

Asi 3000 lidí připravily Chesleymu "Sullymu" Sullenbergerovi v Danville, předměstí San Franciska, kde s rodinou žije, hrdinské uvítání. Na Sullenbergera čekala vedle davů i kapela a v radostné atmosféře se mu od starosty města dostalo vyznamenání. Pilot byl obdarován klíčem od města a jmenován čestným policistou.

.:Tisíce lidí vítají hrdinného pilota v jeho domovském Danville v Kalifornii.foto: ČTK/AP

Skromný Sullenberger shromážděným řekl, že je vděčný za obrovské množství díků, kterého se mu od nouzového přistání dostalo, a také, že se svou posádkou dělali jen svou práci.

"Shodou okolností to byla právě tahle zkušená posádka, která podle plánu letěla s tím konkrétním letadlem v ten konkrétní den," řekl momentálně nejslavnější americký pilot davu. "Ale vím, že můžu mluvit za všechny členy posádky, když vám řeknu, že jsme prostě jen dělali práci, na kterou jsme vyškoleni."

Pilotova žena, Lorraine Sullenbergerová, se slzami v očích pravila, že ji ohromilo, jak vřelého zacházení se její rodině dostalo. Hrdinským činem svého manžela překvapena nebyla.

"Vždycky jsem věděla, že je vzorným pilotem. Věděla jsem, jak to ten den dopadne, protože znám svého muže," řekla. "Ale pro mě je stále především tím mužem, který mi každé ráno dělá čaj."

foto: Yahoo.com/Ondřej Lazar Krynek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám