Hlavní obsah

Pád letadla ve Venezuele nikdo z cestujících nepřežil

ČTK, aš, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARACAS
Aktualizováno

Dopravní letadlo se 46 lidmi na palubě zmizelo ve čtvrtek večer z obrazovek venezuelských radarů. Obavy záchranářů, že se stroj zřítil krátce po startu z andského letiště Mérida, protože místní obyvatelé slyšeli hromovou ránu, se potvrdil. Záchranáři nalezly trosky stroje a žádné přeživší.

Foto: Reuters

Stroj ATR 42-300 venezuelské společnosti Air Barbara

Článek

Pátrání bylo ve výšce kolem 4500 metrů nad mořem obtížné. Ve čtvrtek navíc muselo být kvůli tmě a mlze přerušeno.

Turbovrtulový stroj ATR 42 společnosti Santa Barbara Airlines vzlétl v 17:45 hodin místního času (23:45 SEČ) z města Mérida, které se nachází v Andách. V šest set kilometrů vzdáleném Caracasu měl přistát po hodině a tři čtvrtě. Dvacet minut po startu se však pilot neohlásil kontrolní věži, jak měl.

Během té doby se dvoumotorový letoun se 43 cestujícími zřítil. Zřejmě se kvůli špatnému počasí odchýlil z plánované trasy letu.

Vesničané slyšeli kolem šesté večer místního času z hor hromovou ránu. Jimi označené místo neštěstí se nalézá ve výši 4750 metrů nad mořem.

Jde o druhé vážné letecké neštěstí ve Venezuele od začátku roku. Minulý měsíc se zřítil letoun české výroby Let-410 Turbolet venezuelské společnosti Transaven, který přepravoval z pevninského letiště Maiquetía u Caracasu na ostrovy Los Roques 14 lidí. Později rybáři našli tělo jednoho z pilotů.

Reklama

Související články

České letadlo mělo ve Venezuele poruchu

Letadlo ČSA mířící z Prahy do Venezuely muselo být odstaveno kvůli drobné poruše na hydraulickém zařízení. Cestující, kteří se chystali na zpáteční...

Výběr článků

Načítám