Hlavní obsah

České letadlo mělo ve Venezuele poruchu

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/PORLAMAR

Letadlo ČSA mířící z Prahy do Venezuely muselo být odstaveno kvůli drobné poruše na hydraulickém zařízení. Cestující, kteří se chystali na zpáteční let do ČR museli počkat na jiné letadlo. Cestující nebyli ohroženi, porucha podle mluvčí ČSA nijak neovlivnila letové vlastnosti stroje.

Článek

"Posádka včerejšího charterového letu OK 6036 z Prahy do Venezuely zaznamenala v druhé části letu únik jedné ze tří hydraulických kapalin. Ta přitom nemá vliv na letové vlastnosti letadla, které za daných podmínek může bezpečně přistát. Únik hydraulické kapaliny jednoho ze tří okruhů může mít vliv pouze na řiditelnost jedné z podvozkových noh při pojíždění na zemi," popsala mluvčí ČSA Daniela Hupáková.

Letadlo přistálo na letišti v Porlamar v 18.00 hod místního času a technici začali pracovat na odstranění příčiny úniku hydraulické kapaliny.

ČSA hned vyčlenily jiné letadlo, aby urychlily přepravu cestujících z Venezuely do Prahy. "Všem 148 cestujícím z návazného letu bylo v Porlamar zajištěno s předstihem občerstvení a byli ubytováni v blízkém hotelu," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám