Hlavní obsah

Huckabee napadne vítězství McCaina ve státě Washington

Novinky, aš, Novinky, Seattle Post Intelligencer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Boj mezi dvěma republikány bojujícími o nominaci do amerických podzimních prezidentských voleb, Johnem McCainem a Mickem Huckabeem, se přiostřil. Huckabee v neděli uvedl, že použije všech prostředků, aby zpochybnil vítězství McCaina v sobotních volebních shromážděních ve státě Washington.

Foto: Carlos Barria , Reuters

Mike Huckabee

Článek

Huckabee zvažuje i právní kroky. Klání ve Washingtonu skončilo velmi těsně. John McCain získal po sečtení 87 procent odevzdaných hlasů 26 procent, Huckabee 24 procent, Ron Paul 21 a Mitt Romney 16 procent. McCain dostal jen o 240 hlasů více. Romney sice nepokračujě v agitaci, ale technicky neodstoupil.

McCain byl přesto vyhlášen vítězem, i když mu zatím nebyli připočteni delegáti na nominační sjezd.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

V dalších dvou sobotních primárkách Huckabee dokázal McCaina porazit. Navázal na úspěchy z volebního superúterý a ukázal, že veterán z Vietnamu ještě nemusí mít nominaci jistou.

McCain je pro některé republikány málo konzervativní. Navíc se příliš soustředí na otázku boje proti terorismu a méně na ekonomiku, která se stala po krizi hypoték klíčovou otázkou.

WASHINGTON (otevřené volební shromáždění –caucus - republikánů) (sečteno 87 procent hlasů)
kandidátpočet hlasů v procentechpočet hlasujících
John McCain263468
Mike Huckabee243226
Ron Paul212799
Mitt Romney162253
Další hlasy byly odevzdány odstoupivším.

Reklama

Související články

Obama rozdrtil Clintonovou

Demokratický prezidentský kandidát Barack Obama přesvědčivě zvítězil v sobotních volbách v amerických státech Louisiana, Washington a Nebraska. Obama...

Výběr článků

Načítám