Hlavní obsah

Manželce George Bushe úspěšně odoperovali nádor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Ženě amerického prezidenta George Bushe Lauře odoperovali začátkem listopadu kožní nádor na pravé holeni. Informace o zákroku zveřejnila její mluvčí Susan Whitsonová až v pondělí s tím, že šlo o druhou nejběžnější formu rakoviny kůže, která postihuje epidermální buňky. Tato forma nemoci je ale mnohem agresivnější než nejběžnější forma rakoviny bazálních kožních buněk. Snáze metastázuje.

Článek

"Lékařský zákrok byl soukromou záležitostí paní Bushové, ale když se dnes média zeptala, tak jsme jim odpověděli," uvedla v pondlěí mluvčí Susan Whitsonová na otázku, proč se až dosud žádná informace o operaci neobjevila. Když se ale novináři počátkem listopadu ptali, proč má Bushová obvaz na noze, Whitsonová jej vysvětlovala bolestivým vředem.

Podle mluvčí nádor o velikosti mince chirurgové odstranili krátce po volbách jen za pomoci místního umrtvení. "Byl to drobný zákrok, nic velkého. Rychle ho zjistili, rychle ho zachytili," poznamenala. Ke zdravotnímu stavu první dámy USA mluvčí ještě uvedla: "Dobře se hojí a zákrok ani neovlivnil její program. V listopadu dokonce doprovázela George Bushe při cestě do Singapuru a Vietnamu.

Tento typ rakoviny je běžnější na jihu USA, odkud také Bushovi pocházejí. Nejde však o nejnebezpečnější melanom, s nímž bývá zaměňován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám