Hlavní obsah

Somálští piráti napadli výletní loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIAMI

Piráti z oblasti somálského pobřeží v sobotu napadli výletní loď americké společnosti Seabourn Cruises. Vypálili rány z kulometu, vybuchl nejméně jeden granát. Pasažéři plavidla byli zděšeni.

Článek

Asi 160 kilometrů od somálského pobřeží se k lodi přiblížily dva čluny. Členové jejich posádek začali na loď útočit. Posádka napadené lodi zahájila blíže neupřesněnou "úhybnou akci" a útočný akt odvrátila, aniž by musela odpovídat střelbou.

Loď pak piráty předjela a změnila kurz. Na palubě bylo podle BBC až 302 cestujících, většina z nich jsou Američané a Britové, dále pak Australané a Evropané. Do bezpečí se ukryli do salónku na lodi. Nikdo nebyl zraněn. Lehká zranění přitom utrpěl jeden z členů ekvipáže.

Loď, která je registrovaná na Bahamách, byla jen lehce poškozena. Několik ran ji zasáhlo, ale mohla plout v bezpečí dál. David Dingle, mluvčí Seabourn Cruises vyloučil teroristický útok.

Loď původně směřovala z Egypta ke Keni, cesta byla zrušena. Plavidlo pak zamířilo k Seychelským ostrovům v Indickém oceánu a následně k Singapuru.

Reklama

Výběr článků

Načítám