Hlavní obsah

Bosenského Srba Lukiče vydala policistům manželka

Právo, bh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUENOS AIRES

Milana Lukiče, jehož v úterý zadržela argentinská policie na základě zatykače haagského tribunálu, pravděpodobně prozradila vlastní žena. Vyplývá to z reportáže, kterou o stíhaném bosenském Srbovi, jehož Haag viní z účasti na zabití Muslimů ve východobosenském Visegradu, odvysílala argentinská Crónica TV.

Článek

Lukič si pronajal luxusní byt v rezidenční čtvrti Buenos Aires a vydával se tu za obchodníka jihoafrické národnosti. Policie dlouhodobě sledovala jeho manželku a v den, kdy stíhaného bosenského Srba dopadla, zřejmě dostala echo právě od ní.

Svědci tvrdí, že Lukiče zajali, když vystupoval z taxíku. Jeho manželka si s ním údajně domluvila schůzku v kavárně, kam dorazila v doprovodu tajných policistů. Soud v Buenos Aires včera rozhodl o Lukičově vydání do Haagu. "Jelikož mezinárodní právo má přednost před srbským, bude Lukič vydán mezinárodnímu tribunálu. Věřím, že se tak stane v nejbližších dnech," řekl bělehradskému rádiu B92 předseda Národní rady pro spolupráci s Haagem Rasim Ljajič.

Lukič byl přitom nedávno v Bělehradě odsouzen v nepřítomnosti na dvacet let za vraždu šestnácti Muslimů v Sjeverinu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám