Hlavní obsah

Berlusconiho operovali kvůli neprůchodnosti střeva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý italský premiér a mediální magnát Silvio Berlusconi v úterý podstoupil laparoskopickou operaci kvůli neprůchodnosti střeva. Ve středu o tom informovala agentura AP, podle které se tak vznášejí otazníky nad Berlusconiho kampaní před volbami do Evropského parlamentu.

Foto: Alessia Pierdomenico , Reuters

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Kancelář Berlusconiho, který se do politiky vrátil po několikaletém zákazu výkonu veřejných funkcí, uvedla, že se operace zdařila a že 82letý politik bude v nadcházejících dnech z nemocnice propuštěn. Berlusconi v pondělí večer začal pociťovat bolest břicha a při vyšetření se ukázalo, že v tenkém střevě má malou překážku. Ta vznikla následkem operace žlučníku před čtyřiceti lety.

Berlusconi, který byl třikrát italským premiérem, v minulosti trpěl také problémy se srdcem, před několika lety podstoupil operaci na srdeční chlopni. Tvrdí, že i přes svůj věk chce za svoji stranu Vzhůru, Itálie (FI) kandidovat ve volbách do Evropského parlamentu (EP), naplánovaných na tento měsíc.

Berlusconi zveřejnil úryvky ze svého projevu, s nímž měl původně vystoupit v úterý. V něm zkritizoval izolacionistické tendence současné italské vlády, kterou tvoří protiimigrační Liga a protestní Hnutí pěti hvězd. Varoval, že Itálie nemůže čelit migraci z Afriky, „čínským imperialistickým projektům” a islámskému fundamentalismu bez evropské podpory.

Agentura AP uvádí, že Berlusconiho strana Vzhůru, Itálie v průzkumech zaostává za Ligou, Hnutím pěti hvězd a opoziční Demokratickou stranou.

Reklama

Výběr článků

Načítám