Hlavní obsah

Berlusconiho operace srdce byla úspěšná

Milán

Operace srdce, které se v úterý podrobil v Miláně Silvio Berlusconi, proběhla úspěšně a bývalý italský premiér byl umístěn na jednotku intenzivní péče. Oznámily to zdroje z milánské nemocnice San DaRaffaele a Berlusconiho strana Forza Italia (Vzhůru Itálie).

Foto: Reuters

Billboard s Berlusconim před milánskou nemocnicí San Raffaele

Článek

„Operace skončila, byla úspěšná,” citovala agentura Reuters nejmenovaný zdroj Berlusconiho strany.

Nemocnice uvedla bez dalších detailů, že zákrok trval čtyři hodiny a proběhl bez komplikací. Provedl ho šéf oddělení kardiochirurgie Ottavio Alfieri a operaci byl přítomen Berlusconiho osobní lékař Alberto Zangrillo. Na jednotce intenzivní péče by měl Berlusconi strávit dva dny.

Berlusconi stráví 48 hodin na pozorování na JIP

K běžnému životu se podle lékařů vrátí zhruba za měsíc.

Zangrillo minulý týden přiznal, že Berlusconiho stav byl v době hospitalizace vážný. „Byl v ohrožení života a věděl to,” řekl. Podle Zangrilla je pravděpodobné, že zdravotní problémy politika a podnikatele se vystupňovaly během předvolební kampaně před prvním kolem regionálních voleb, které se v Itálii konaly začátkem měsíce.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Silvio Berlusconi na archivním snímku z července 2014

Devětasedmdesátiletý politik byl kvůli kardiologickým obtížím hospitalizován začátkem června a lékaři se rozhodli řešit jeho srdeční slabost výměnou aortální chlopně.

Se srdeční slabostí se potýká už dlouho, když mu bylo 70 let, voperovali mu lékaři ve Spojených státech kardiostimulátor.

Související téma:

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Silvio Berlusconi

Na balkóně nemocničního pokoje se s kapesníkem v ruce objevila Berlusconiho přítelkyně Francesca Pascaleová a v nemocnici byly i miliardářovy děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám