Hlavní obsah

Ukrajince přivalil tisícitunový kotel, přišel o nohu

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Štěstí v neštěstí měl 46letý Ukrajinec, který pracoval v průmyslovém parku ve slovenském městě Štúrovo. Během práce mu přivalil tisícitunový kotel nohy. Ačkoliv mu lékaři museli amputovat nohu, muž neštěstí přežil.

Foto: Hasičský sbor SR

Ukrajince zavalil tisícitunový kotel.

Článek

Ukrajinec měl za úkol podřezávat pilíře na kotli na výrobu tepla. Když byly pilíře na jedné straně odříznuty, kotel se naklonil a spadl směrem na dělníka. Přivalil mu nohy a způsobil početné zlomeniny.

Záchranná akce trvala několik hodin. Vzhledem k hmotnosti kotle nebylo možné zavaleného vysvobodit okamžitě, jedinou alternativou bylo postupné rozřezávání ocelové konstrukce. „O život dělníka bojovali hasiči tři hodiny,“ uvedla Silvia Jančovičová z Prezidia hasičského a záchranného sboru.

Muž byl následně převezen do nemocnice v Nitře, kde mu lékaři museli jednu nohu amputovat.

Podle slovenské televize Ukrajinec pracoval pro českou firmu. Ta likvidovala některé části bývalého průmyslového parku, aby získala kovový šrot. Firma potvrdila, že zaměstnanci prošli školením o bezpečnosti práce. Firma po neštěstí práce přerušila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám