Hlavní obsah

Český lyžař v Nízkých Tatrách přežil pád 300 metrů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nízké Tatry

O velkém štěstí může mluvit 25letý lyžař z Kyjova, který v pátek při lyžování v Derešském kotli v Nízkých Tatrách nezvládl náročný terén a po 300metrovém pádu zůstal nehybně ležet ve spodní části žlebu.

Článek

Muž při pádu utrpěl zranění hlavy a nohy, ale jeho život nebyl ohrožen. Jak informuje internetová stránka Horské záchranné služby (HZS), na místě zasahovalo několik záchranářů i Letecká záchranná služba.

Muž měl štěstí také v tom, že horští záchranáři byli poblíž. Záchranáři ze Střediska lavinové prevence totiž nedaleko vykonávali instruktáž o lavinách pro veřejnost.

Když zpozorovali pád lyžaře, okamžitě mu šli na pomoc. Pro urychlení transportu zraněného lyžaře přivolali záchranáři vrtulník Letecké záchranné služby.

Posádka vrtulníku vysadila na místě pomocí navijáku lékaře a následně stejným způsobem evakuovali zraněného z místa nehody. Lyžař byl ošetřen v nemocnici v Liptovském Mikuláši.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám