Hlavní obsah

Rudý Mars přináší války

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Mars pojmenovaný po římském bohu války se přiblížil rekordně k Zemi. Podívanou, jaká se naskytne v noci ze středu na čtvrtek smrtelníkům, mohli naposledy vidět naši předchůdci před zhruba šedesáti tisíci lety. Planetě je přitom přisuzována magická moc. V novějších dobách je spojena zejména s možnými mimozemskými civilizacemi, v historii přinášela rudá planeta války.

Článek

Nejbližší přiblížení Marsu k Zemi vyvolalo řadu spíše nepříznivých předpovědí u nejrůznějších věštců, jasnovidců a astrologů ve mnoha asijských zemích. Podle agentury Reuters věštci od Indie po Hongkong a Kambodžu tvrdí, že rudá planeta, která se zemi nejvíce přiblíží v 11:51 (SELČ), přinese pozemšťanům přírodní nebo lidmi způsobené katastrofy.

Někteří astrologové spojují přiblížení Marsu s krveprolitím a násilím v Iráku, v Afghánistánu, na Blízkém Východě, případně s pondělním teroristickým útokem v indické Bombaji, kde zahynulo přes 50 osob. Jiní předpovídají přírodní pohromy jako zemětřesení, hurikány nebo záplavy. Jeden dokonce varoval před potížemi se sněhem.

Bratr a sestra jsou moc blízko

"Není to dobré. Když si jsou (Země a Mars) tak blízko, předpokládá to jakousi srážku, jako bratr a sestra, kteří se k sobě příliš přiblíží," řekl Sy Vannak poté, co si prohlédl rozložené hrací karty. "Něco se stane v průběhu 24 hodin. Problém nastane jen v Americe. Bude ale malý a rychlý," dodal jedenačtyřicetiletý Kambodžan.

Hongkongský věštec Benny Cheung tvrdí, že měsíc před událostí a ještě tři měsíce poté to má vliv na magnetické pole. Vyvolává v lidech impulzivnější jednání. Největší záběr má prý v oblastech u rovníku, jako jsou Indie nebo Blízký východ, které jsou již tak dost "horké". Za tisíce úmrtí při vlně veder ve Francii a lesní požáry v Evropě i v Kanadě také prý může přiblížení Marsu.

"Mars přináší docela hodně energie a jeho blízkost mění tlaky, které ovlivňují váš způsob života," říká další jasnovidec v Hongkongu Edwin Ma.

Bude lépe, tvrdí někteří

Podle indického astrologa Bedžana Daruwally, který žije v Bombaji, vliv Marsu závisí na jednotlivých individualitách. "Mars znamená energii a energie znamená sílu," řekl Daruwalla. "Může to mít pozitivní, stejně jako negativní účinky. Pokud jste mírumilovný, bude to mít pozitivní vliv. Pokud jste výbušný, bude to mít negativní vliv," dodal.

Vinít Džajn z Dillí tvrdí, že přiblížení Marsu bude mít záporné účinky do února a potom kladné. "Násilí naroste, protože lidé budou méně trpěliví a rychleji se rozhněvají. To by mohlo vyústit v nárůst násilí v Kašmíru a zhoršit vztahy mezi Indií a Pákistánem. Podobně v dalších konfliktních oblastech jako Irák nebo Palestina se věci zhorší," řekl. Dodal, že bude více teroristických útoků a více útoků po internetu.

Další dillíský věštec Kišúr Ačarja počítá s větším krveproléváním a také více zemětřeseními i sněhovými bouřemi. Jedna věštkyně z jižní Číny přiznala, že sice není specialistkou na Mars, ale alespoň předpověděla, že bude stále tepleji a tepleji.

Reklama

Související témata:

Související články

Americká sonda Spirit míří na Mars

Americká sonda Spirit vzlétla v úterý večer z vesmírného střediska na floridském Mysu Canaveral k Marsu. Sonda přepravuje na "rudou" planetu mobilní robot Mars...

K Marsu odstartovala druhá americká sonda

Po několikátém odkladu odstartovala v úterý ráno středoevropského času z Mysu Canaveral na Floridě druhá sonda k Marsu během jednoho měsíce. Sonda Opportunity,...

Výběr článků

Načítám