Hlavní obsah

V Babišových baštách ANO propadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Průhonicích u Prahy, kde žije premiér Andrej Babiš (ANO), zvítězila v krajských volbách ODS se ziskem téměř 26 procent. V Benešově, kde bydlí dosluhující hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), vyhráli Sta­rostové a nezávislí. STAN o jediný hlas porazil Babišovo hnutí i v Olbramovicích, kde je farma Čapí hnízdo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Farma Čapí hnízdo na Benešovsku

Článek

V Průhonicích skončilo ANO až na třetím místě se ziskem necelých 17 procent, druhý skončil STAN s téměř 23 procenty. Také v Benešově skončilo ANO třetí, získalo zde téměř 19 procent, druzí jsou občanští demokraté s více než 21 procenty.

Naopak například v Kolíně, kde nyní vládne zástupce STAN a starostoval tam i předseda hnutí Vít Rakušan, získali Starostové téměř 46 procent hlasů. STAN dominoval i v Mnichovicích, kde je starostkou jeho středočeská jednička Petra Pecková.

Mapa: ČSSD vyhrála v jediném okrese

Volby

Pro STAN zde hlasovalo 59,57 procenta voličů, pro ANO jen 9,54 procenta. Ale ještě větší úspěch měl v Líbeznici, kde i starostuje, krajský lídr ODS Martin Kupka. ODS zde dalo volební lístek 73,28 procenta. ANO volilo 7,65 procenta obyvatel obce, STAN pak jen 3,38 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám