Hlavní obsah

Volební spoty. Babiš nás bude bránit, Bartoš se zbaví pijavic

– Praha

Strany představily své volební spoty pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny. Premiér Andrej Babiš (ANO) slibuje, že nás bude bránit. Lídr koalice Pirátů a STAN Ivan Bartoš nás zbaví pijavic a šéf koalice Spolu Petr Fiala (ODS) míní, že společně máme na to, abychom dali Česko dohromady. A SPD bude bránit zemi před přílivem migrantů.

Foto: Novinky

Strany představily předvolební spoty.

Článek

Babiš: Budu vás bránit 

„Důchodci maj dost, chceme vaše prachy, pusťte nám sem migranty...,“ začíná spot hnutí ANO skandováním demonstrantů. „Tohle fakt ne. Budu vás bránit před chaosem těchhle šílenců. Budu bránit naši suverenitu,“ reaguje premiér.

„Budu bojovat za nízké daně a bránit vaše důchody. Až do roztrhání těla,“ dodává Babiš.

Volební klip ANOVideo: ANO

Fiala apeluje na slušnost a poctivost

„Zodpovědnost, slušnost, poctivost, úcta k zákonům i k sobě navzájem. To je to, co nás spojuje,“ říká ve volebním klipu kandidát na premiéra za koalici Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) Petr Fiala.

Občany vyzývá, aby šli k volbám. „Máme na to, abychom spolu dali Česko dohromady. Abychom žili v zemi vzdělané a prosperující a v zemi, která je součástí Západu,“ dodává.

Volební klip Spolu

Pir+STAN volá po konci pijavic

Koalice Pirátů a STAN opírá kampaň o slogan Vraťme zemi budoucnost. „Zbavme se pijavic, které naši zemi okrádají o budoucnost,“ uvádí ve spotu předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„Největší čas vzít si zemi zpět,“ dodává šéf STAN Vít Rakušan.

„Nechci, aby moje děti splácely dluhy za zlodějiny druhých. Chci, aby politici brali ochranu krajiny vážně. Nechci zažít chaos, kdy zbytečně umírali lidé,“ zní také ve spotu koalice.

Volební klip Piráti a StarostovéVideo: Piráti a Starostové

SPD: Občan na 1. místě

„Po dobu všech vlád hájili politici zájmy svoje a Bruselu. A ne zájmy občanů. To vše se teď změní. Zajistíme, aby měl každý obyvatel podíl na úspěchu země. Zabráníme vysávání národního bohatství. Jsme připraveni bránit zemi před přílivem migrantů,” říká v předvolebním klipu předseda SPD Tomio Okamura.

Ten také slibuje, že nebude žádný další lockdown a strana nebude zvyšovat daně. Bojovat bude také s korupcí. „Náš občan musí být na prvním místě,” zdůrazňuje Okamura.

Volební spot SPD

Hamáček: Lidská solidarita 

"Sociální demokracie je tady pro všechny, kteří věří v lidskou solidaritu. Máme úctu k vaší práci. Volte sociální demokracii," říká stručně ve volebním spotu ČSSD její předseda Jan Hamáček.

Ještě předtím je starostou města Větřní Antonínem Krákem označen za nejlepšího ministra za posledních dvacet let.

Volební klip ČSSDVideo: ČSSD

Přísaha: Chceme spravedlivé Česko

Lídr hnutí Přísaha Robert Šlachta slibuje ve volebním spotu, že zaručí spravedlnost a zastaví rozkrádání země.

„Založili jsme hnutí Přísaha. Neměli jsme nic, neměli jsme peníze a sponzory. Nikdo nám nevěřil. Věděli jsem ale, co chceme. Chceme spravedlivé Česko. Chceme zemi, kde se měří všem stejně a kde spravedlnost nejde koupit za peníze. Chceme zemi, jakou nám už třicet let slibují,” láká voliče.

Volební klip Přísahy

Majerová Zahradníková: Nikdy se nebudu bát

Předsedkyně uskupení Trikolóra Svobodní Soukromníci Zuzana Majerová Zahradníková se v předvolebním klipu vrací k minulému režimu. „Měli strach. Pořád si mysleli, že přijedou tanky. I v roce 89,“ říká Majerová Zahradníková.

„Nebudu držet pusu. Šlo mi o svobodu. Tenkrát mi bylo sedmnáct, za chvíli mi bude padesát. To se mám začít bát? Nikdy se nezačnu bát,“ dodává.

Volební klip Trikolóra, Svobodní a SoukromníciVideo: Trikolóra, Svobodní a Soukromníci

Anketa

Který volební spot se vám nejvíce líbí?
ANO
18,6 %
Spolu
34,6 %
Pir+STAN
12,7 %
SPD
13,7 %
ČSSD
2,3 %
Přísaha
11,5 %
Trikolóra Svobodní Soukromníci
6,6 %
Celkem hlasovalo 5701 čtenářů.

Výběr článků

Načítám