Hlavní obsah

Nechceme zvyšovat daně ani brát bohatým, slibují Piráti a hnutí STAN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Piráti a hnutí STAN zahájili ve čtvrtek horkou fázi kampaně v Ústí nad Labem. Při zahájení hlavní tváře koalice Ivan Bartoš (Piráti) a Vít Rakušan (STAN) slíbili, že nebudou lidem zvyšovat daně a nebudou ani brát bohatým. Garantovali, že nepůjdou nikdy do vlády s hnutím ANO, ani pokud by nebyl v jeho čele premiér Andrej Babiš (ANO).

Zahájení kampaně Pirátů a STAN v Ústí nad LabemVideo: Novinky

 
Článek

„Nechceme zvyšovat daně ani brát bohatým, jak navrhuje část současné vládní koalice,“ prohlásil ve čtvrtek Rakušan.

Koalice by po volbách chtěla také začít s čistým stolem, vylučuje povolební spolupráci s hnutím ANO, které dlouhodobě kritizují. „Do spojenectví ANO nikdy nepůjdeme, museli bychom se stydět,“ zdůraznil Bartoš.

Křik v předvolební debatě. Bartoš označil Babiše za nevychovaného

Domácí

„S těmihle parazity nebudeme mít po volbách vůbec nic společného. U nás neuslyšíte hlasy, že bez největšího tasemníka (premiéra Andreje Babiše – pozn. red.) bychom se dohodli. Ne, chceme odřezat všechny články tasemnice, která nás všechny sužuje. Chceme, aby stát zase sloužil lidem, nikoli jednomu holdingu,“ doplnil Rakušan.

Kandidátku v Ústeckém kraji, kde horkou fázi oba lídři zahájili, vede Bartoš. V kraji se střetne se současným premiérem a šéfem hnutí ANO Babišem. „Nejde nám o to, dostat se k moci, jde nám o to, vrátit budoucnost,“ vysvětlil Bartoš.

Štve nás zadlužení a korupce 

„Štve nás, jak vláda zemi zadlužila, a štve nás korupce, která prorostla celým státem jako tasemnice. Je potřeba se jí zbavit,“ řekl Bartoš.

Piráti a hnutí STAN chtějí dát do ekonomiky bilion korun, tlačit chtějí výstavbu vysokorychlostní železnice, slibují i milion nových přípojek na vysokorychlostní internet.

Největší volební potenciál má koalice Spolu následovaná ANO

Volby

Investovat chtějí také do vzdělání a do výzkumu. „Tam mají směřovat peníze, nikoli na toustový chleba,“ prohlásil Bartoš. Mířil tím na linku na toustový chléb značky Penam, která patří pod skupinu Agrofert a získala spornou dotaci od EU.

Piráti a STAN představili svůj ŠVINDLbusVideo: Novinky

Kampaň zahájili Piráti již před polednem v Praze, kde představili ŠVINDLbus. Ten podle slov lídrů koalice slouží jako muzeum korupčních skandálů současné vlády, je v něm i deníček šéfa poslanců hnutí ANO Jaroslava Faltýnka nebo voda z Bečvy.

Jak vycházejí volební průzkumy, proč se výsledky často liší a co říkají ty aktuální

Parlamentní volby

Reklama

Výběr článků

Načítám