Hlavní obsah

Většina pražských školek bude na konci roku zavřená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mateřské školy v Praze zůstanou v prosinci mezi svátky většinou zavřené, podle ředitelů školek rodiče nemají o vánoční provoz zájem. Alespoň jedna mateřská škola bude fungovat třeba v Praze 12 nebo Řepích. Některé školky v novém roce otevřou 2. ledna, další zahájí provoz stejně jako základní školy až 6. ledna.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak zjistila v anketě mezi pražskými radnicemi ČTK, v provozu na konci roku nebude například žádná školka v Praze 2.

„Praxe z předchozích let ukázala, že vánoční provoz nebyl rodiči téměř vůbec využíván, proto mateřské školy zřizované naší městskou částí zůstanou během vánočních svátků, stejně jako ZŠ, uzavřeny a své brány otevřou 6. ledna 2020. Tento čas využívají školská zařízení již tradičně k běžné údržbě a drobnějším opravám, které nelze během provozu realizovat,” uvedla mluvčí Prahy 2 Andrea Zoulová.

Praha 6: Přizpůsobit provoz průzkumu mezi rodiči

Zavřené zůstanou od 23. prosince do 3. ledna také mateřské školy v Praze 4 a Praze 14.

Školky v Praze 6 si podle mluvčího městské části Ondřeje Šrámka dělaly průzkum mezi rodiči o zájmu na umístění dětí na konci roku. Následně mu přizpůsobily provoz. Všechny mateřské školy budou zavřené od 23. prosince do 1. ledna. Některé otevřou 2. ledna, ale většina jich začne fungovat až 6. ledna.

Základním školám v Evropě vládnou ženy, na prvním stupni českých ZŠ tvoří 94 procent vyučujících

Věda a školy

V Praze 8 školky přeruší provoz od 23. prosince a otevřou 2. ledna, jak sdělil mluvčí radnice Martin Šalek. Také v Praze 12 začnou všechny mateřské školy fungovat od 2. ledna.

O vánočních prázdninách bude navíc fungovat mateřská škola Angelka. Rodiče, kteří chtějí dát dítě po Vánocích do školky, se museli přihlásit v pondělí 25. listopadu. „Přihlásilo se nám osm dětí. Loni jich bylo pět,” řekla ředitelka MŠ Angelka Iva Cichoňová.

V Řepích zaplatit obědy

V městské části Řepy budou školky v provozu do 23. prosince. Přes vánoční prázdniny bude fungovat MŠ Bendova. Rodiče do ní musejí dítě přihlásit do 5. prosince a zároveň zaplatit obědy, napsala radnice na svém webu.

Dvouletých dětí ve školkách přibývá, zato 3400 pětiletých navzdory zákonu nenastoupilo

Věda a školy

V hlavním městě je podle údajů ministerstva školství přes 400 mateřských škol. V loňském roce je navštěvovalo více než 43 tisíc dětí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám