Hlavní obsah

S výukou událostí kolem listopadu pomůže učitelům komiks

Unikátní edukační pomůcku pro učitele, díky níž mohou názorněji vysvětlovat žákům události spojené s datem 17. listopadu, připravila Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vytvořila speciální webovou stránku nazvanou Příběh 17. listopadu, doprovázenou originálními komiksovými ilustracemi jejího studenta Matěje Komínka. Učitelé na ní najdou materiály do výuky i tipy, jak s nimi pracovat.

Záměrem tvůrců je připomenout příběh 17. listopadu, jenž začal masovými demonstracemi proti nacistické okupaci v roce 1939 a je spojen s oběťmi na životech mladých lidí a uzavřením českých vysokých škol.

17. listopad 1989: Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva

17. listopad

Vytvořená webová stránka provede návštěvníka všemi důležitými momenty, a to od říjnových demonstrací proti okupaci roku 1939 až k událostem, které odstartovaly sametovou revoluci v roce 1989.

„Chceme touto cestou připomenout 80. výročí ustavení Mezinárodního dne studentstva a především tragické události z roku 1939, jež tomu předcházely,“ uvedla proděkanka pro rozvoj a vnější vztahy Pedagogické fakulty UP Petra Šobáňová.

Před 80 lety byl 17. listopad vyhlášen Mezinárodním dnem studentstva

17. listopad

„Zvolenou formou se pokoušíme přimět mladé lidi k tomu, aby se zamysleli nad cenou svobody a demokracie, a také bychom rádi oslovili učitelskou veřejnost. Proto mají naše materiály formu komplexní metodiky, kterou si mohou zájemci stáhnout a libovolně využít ve výuce,“ vysvětlila.

Sametová revoluce: symbol nenásilných změn i terč pochybností

17. listopad

Reklama

Výběr článků

Načítám