Hlavní obsah

Akademie věd chystá další Týden mozku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 11. do 17. března se uskuteční festival Týden mozku, který tradičně pořádá Akademie věd ČR ve svých prostorách v Praze na Národní. Studentům, rodičům s dětmi i široké veřejnosti se představí novinky z oboru neurovědy a výzkumu mozku. Ve všední dny se bude program skládat hlavně z přednášek předních českých odborníků, o víkendu na ně naváže doprovodný interaktivní program s workshopy a dalšími aktivitami.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na akci vystoupí i známý psychiatr Cyril Höschl.

Článek

Ve všední dny budou na 21. ročníku festivalu přednášet odborníci jako psychiatr Cyril Höschl z Národního ústavu duševního zdraví, jeho kolega Tomáš Petrásek či zakladatel festivalu v Česku Josef Syka, neurovědec z Ústavu experimentální medicíny AV ČR.

Péče o lidi s poraněním mozku

V rámci doprovodného programu si návštěvníci mohou poslechnout příběh Michaely Švejdové, která prožila cévní mozkovou příhodu, nebo si během workshopu Ergo Aktiv vyzkoušet, jak se pečuje o osoby s poraněním mozku v domácím prostředí.

O víkendu bude možné navštívit takzvanou Mozkohernu Evy Fruhwirtové, která pracuje například se speciální hrou Mindball, případně zavítat do elektrodílny The Cave, kde si zájemci mohou vyzkoušet různé elektro-hlavolamy. Množství hádanek a exponátů přiveze též moderní science centrum iQLANDIE.

„Vstup na veškerý program v rámci Týdne mozku je zdarma, z důvodu omezených kapacit přednáškových sálů je však vyžadována registrace, kde se také návštěvníci dozvědí další informace o akci,“ připomněla na závěr Lenka Heroldová z Akademie věd.

Akce je součástí Brain Awareness Week (BAW), celosvětové kampaně za zvýšení povědomí veřejnosti o úspěších a přínosech ve výzkumu mozku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám