Hlavní obsah

Vychází třetí díl knihy Slavné osobnosti v dějinách Prahy 5

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtenáři, kteří v minulých letech se zájmem přijali první dva svazky díla o známých i zapomenutých osobnostech v dějinách Prahy 5, teď mohou otevřít svazek třetí a poslední. Městská část tak jako první zdokumentovala osudy a působení významných osobností ve svých dějinách. Rozsáhlé dílo autorů Jarmily a Huga Schreiberových vydalo nakladatelství Perseus.

Článek

„Publikace přináší cenné a potěšitelné výsledky s tím, že ukazuje Prahu 5 jako největší a nejvýznamnější region hlavního města Prahy nejen počtem obyvatel, ale mimořádnou koncentrací výrazných tvůrčích talentů,“ vysvětluje smysl projektu  místostarosta Michal Šesták.

V knihách se prezentuje řada významných postav minulosti, někdy vzdálenější, jindy zcela nedávné: vedle významných stavebních podnikatelů, národohospodářů nebo politiků, tu najdete portrét malíře Věnceslava Černého, navždy zapsaného do národního povědomí jako ilustrátora Starých pověstí českých, hereček Nataši Gollové, Antonie Nedošínské a Heleny Růžičkové, architekta Vladimíra Grégra, klavírního virtuóza Josefa Páleníčka nebo mistra Karla Gotta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám