Hlavní obsah

Zochova chata oslavila své osmdesáté narozeniny stylově

Novinky, Zdeněk Drgáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opékání vola, lámání světových rekordů, koncert Michala Davida a mnohé další aktivity čekaly všechny, kteří se první máj rozhodli prožít na oslavě 80. narozenin hotelu Zochova chata.

Foto: Zdeněk Drgáč
Článek

První máj je lásky čas, ale také den výročí od založení slavné Zochovy chaty v romantické krajině malokarpatského města Modra jakožto horské chaty evangelickým knězem Samuelem Zochem. Dnes na místě původní dřevěné stavby svojí luxusní hotel, jež stále hrdě nosí původní jméno. A tak není divu, že se osmdesáté výročí, které připadlo právě na letošní rok, slavilo opravdu ve velkém stylu.

Celá událost, začínající v deset hodin ráno, se nesla v přátelském duchu. Vstup zdarma byl samozřejmostí a každého, kdo se již tradiční akce s názvem Opékání vola, každoročně spojené s narozeninami hotelu, zúčastnil, čekal bohatý program. O událost byl velký zájem, slavit přišly stovky lidí.

Významným dnem provázel moderátor Richard Vrablec, v dopoledních hodinách zahrála lidová kapela Skaličan a vystoupil také multiinstrumentalista Drahoš Daloš. Před samotným vyvrcholením slavnosti, tedy vystoupením Michala Davida, se několik lidí zapojilo do festivalu slovenských rekordů, díky kterému si mohli odnést zajímavé ceny, například víkendový pobyt v hotelu. Nezapomnělo se ani na dětské návštěvníky, které zabavily skákací hrady, malování na tvář a kouzelník. Nechyběla ani VIP zóna, ve které mimo jiné seděli i někteří slovenští herci.

Michal David, kterého není nutno představovat, vystoupil ve čtyři hodiny odpoledne. Bez nadsázky lze říct, že celému osazenstvu rozproudil krev v žilách a těm v nejlepších letech svými hity připomněl mládí. Neopomenul ani pořádný přídavek.

Koncertem ovšem ještě nic neskončilo a zábava pokračuje ještě několik dalších hodin. Odcházejícím účastníkům nechyběl úsměv na tváři a tak je jisté, že se akce vydařila, a tak nezbývá než dodat - těšíme se na příští rok!

Reklama

Výběr článků

Načítám