Hlavní obsah

Zlínský Testosteron bude v Pardubicích soutěžit o titul nejlepší komedie

Novinky, Veronika Jurčová

Co udělá s mužem, když nevěsta neřekne „ano“? To se brzy dozvědí návštěvníci 20. ročníku Grand festivalu smíchu Pardubice. Do soutěžní sekce se letos totiž probojovala i ostrá komedie Městského divadla Zlín Testosteron v režii uměleckého šéfa MDZ Patrika Lančariče.

Foto: MDZ
Článek

„Myslím, že porotu přesvědčily především plnokrevné výkony našich skvělých herců, kterými si v této komedii pravidelně podmaňuji i naše diváky,“ řekl Lančarič.

Grand festival smíchu se koná ve dnech 20. - 27. ledna a nabídne opět to nejlepší, co se v předešlé sezoně v komediální oblasti na jevištích českých divadel urodilo. V hlavní soutěžní sekci prestižní akce se poměří sedm inscenací vybraných odbornou porotou. Zlínští herci budou na přehlídce účinkovat předposlední den.

Testosteron polského autora Andrzeje Saramonowicze v režii uměleckého šéfa MDZ Patrika Lančariče otevíral v září 2018 novou zlínskou divadelní sezónu. Hra je příležitostí pro sedm herců – sedm typově i věkově rozdílných mužů s různou hladinou testosteronu (Pavel Vacek, Zdeněk Julina, Marek Příkazký, Matěj Štrunc, Radovan Král, Josef Koller a Jan Leflík). Vzhledem k ostřejšímu slovníku některých postav je pro diváky doporučena minimální věková hranice 15 let.

Komedie Městského divadla Zlín se v soutěžním výběru na Grand festivalu smíchu objevují pravidelně, například v loňském roce získala komedie Upokojenkyně cenu studentské poroty. V minulosti měly v Pardubicích úspěch například i komedie Dokonalá svatba nebo Ruské loto.

Doma ve Zlíně budou herci Testosteron hrát 18. února v 19.00.

Reklama

Výběr článků

Načítám