Hlavní obsah

Zámek Častolovice hlásí: Otevřeli jsme zámecký zvěřinec i park

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radostné zprávy se před několika málo dny do světa rozletěly z architektonické perly Podorlicka, renesančního zámku Častolovice, který zpřístupnil venkovní prostory, tedy zvěřinec a zámecký park.

Foto: zámek Častolovice (archiv)

Zámecký park a zvěřinec v Častolovicích se otevřely veřejnosti.

Článek

„Zvěřinec je otevřený od 1. května, každý den vždy od 9 do 18 hodin. Abychom dostáli všem vládním nařízením, je nutné zakoupit si vstupenku předem přes naše webové stránky. Vstupenka je vázána na datum. Lze ji zakoupit těsně před návštěvou, ale třeba i týden předem. Bez vstupenky nebudou návštěvníci vpuštěni ani do parku. Není nutné ji tisknout, stačí ji mít uloženou v mobilním telefonu,“ sdělila Kateřina Kovaříčková ze správy zámku.

A na jaká zvířata se mohou zejména nejmenší návštěvníci těšit?

„Co se týká nových přírůstků, máme týdenní hříbátko poníka a pak samozřejmě kůzlata a jehňata. Minulý týden jsme také ze zimoviště přemístili do voliér papoušky a králíčky, takže už je zvěřinec opět kompletní,“ prozradila pracovnice zámku.

Připomeňme, že v častolovickém zvěřinci lze vidět také pštrosy emu, nejmenší plemeno ovcí na světě quessant, holuby, perličky, pávy a několik druhů bažantů. Oblíbenými mazlíčky návštěvníků jsou zakrslí králíci, kteří volně hopsají po celém areálu. Opravdovým zážitkem pro děti je možnost krmit všechny „obyvatele“ zvěřince zakoupenými granulemi přímo z ruky.

Především dospělé určitě zaujme i do krásy se probouzející zámecký park, kde začaly kvést azalky a rododendrony. Návštěvníkům se otevřel také altán Gloriet v parku, lze si zde zakoupit drobné občerstvení.

Reklama

Výběr článků

Načítám