Hlavní obsah

Vyrazte po stopách Hostýnského Yettyho

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víte, že Yetty nežije jen ve velehorách? Potkat ho můžete také v Hostýnský vrších na Kroměřížsku ve Zlínském kraji.

Foto: www.hostynsko.cz

Hostýnský Yetty má děti rád.

Článek

Yetty se stal maskotem tamní turistické novinky - Hostýnské magistrály. Jde o 52 kilometrů dlouhou síť značených tras v Hostýnských vrších, které v létě slouží pěším turistům, cyklistům či vyznavačům nordic walking a v zimě jsou strojově upravovány pro běžkaře. Jedním z koncových bodů páteřní trasy je poutní místo Svatý Hostýn.

Yetty, který má na Hostýnsku podobu bodrého bělovlasého staříka v šedém kožichu, se občas objeví na některé ze sjezdovek, kde učí děti lyžovat. Příležitostně ho potkají i běžkaři, kterým na požádání razítkuje mapy a brožury Hostýnských vrchů, nebo bývá k vidění, jak vesele mává do webkamer na trasách magistrály.

V sobotu 5. února se s ním mohou potkat účastníci 2. ročníku běžeckého závodu na lyžích Hostýnský YEŤTY (čti „jeď ty“). Startuje se v 9 hodin z Hostýna a v 10 hodin ze střediska Tesák, cíl obou tras je ve Ski areálu Troják.

Vedle Yettyho se při této příležitosti potkáte i s portáši, dávnými strážci hranic na Valašsku, kteří budou čekat na jednom z kontrolních stanovišť. Pořadatelé slibují, že se akce uskuteční za každých podmínek – v případě nedostatku sněhu je připravena záložní „pěší“ varianta.

Reklama

Výběr článků

Načítám