Hlavní obsah

Vypsaná fixa vystoupí ve vernéřovickém Soulkostele

Novinky, Kateřina Ostradecká

V sobotu 29. září se ve Vernéřovicích u Broumova uskuteční koncert pro Soulkostel. Vystoupí tady kapela Vypsaná fixa společně s Nesbitt’s Inequality.

Foto: Aleš Formánek

Vypsaná fixa.

Článek

Pardubicko-pražská skupina Vypsaná fixa nahrála ve vernéřovickém Soulkostele kus své poslední desky Tady to někde je. Malebné místo u vernéřovické studánky se kapele natolik zalíbilo, že ho chtěla nějak podpořit.

Vznikla myšlenka, že nejlepší možnou podporou by byl koncert přímo v novogotickém kostelíku na konci Vernéřovic, a ten se uskuteční právě tuto sobotu 29. září od 19:30 hodin. Vstupné je 250 korun a vstupenky je možné objednat na e-mailu soulkostel@gmail.com.

Kapelu samotnou, která patří k pilířům české kytarové scény a roky intenzivně koncertuje, asi netřeba podrobněji představovat. Zajímavější je zmínit, co o nahrávání desky v Soulkostele řekl frontman kapely Márdi pro časopis Headliner:

„Bylo to tam úplně magický. Nedocházelo mezi náma k žádnejm konfliktům. Spali jsme přímo tam, a když jsem v noci zalez do spacáku, tak jsem si vzpomněl na píseň od Pixies, kde se zpívá, že když muž je pět, tak ďábel je šest a bůh je sedm. Cejtil jsem takovou klidnou, tichou sílu. Něco tam prostě bylo. Ale taky tam byla pěkná kosa.”

Na svém blogu se pak o ukončeném nahrávání vyjádřil: „Končíme a slejzáme se společně se správcema objektu, který tam jsou celou dobu s náma, dole u baru a u kamen. Dáváme nějaký piva, pouštíme muziku a kecáme o všem možným. I v takhle zapadlým koutě naší země je flek, kde funguje společenství lidí, který se o něco snaží. Což třeba na Broumovsku v rámci určitý alternativy není tak jednoduchý jako ve větším městě. Ale stejně se to děje. Vždycky někde někdo je. A to je dobře.”

Desku s Vypsanou fixou nahrával jako producent Ondřej Ježek. Proto padlo rozhodnutí, že by večer měla doplnit jedna z jeho kapel. A protože na zmíněné desce hostuje i Todd Nesbitt, byla volba jasná - Nesbitt's Inequality. Také oni vydali novou desku, vyšla letos na labelu Silver Rocket. Muzikanti, kteří jsou na Broumovsku známí díky koncertům svých dalších kapel (OTK, Wollongong, Unkilled Worker) se sem tak po kratší odmlce opět vrátí.

V Soulkostele bude možné přespat, podmínkou je vlastní spacák, k dispozici bude dokonce omezený počet míst v chatkách. Je nutné si také přinést vlastní papuče, na koncert se přezouvá. 

Reklama

Výběr článků

Načítám