Hlavní obsah

Vůz se třemi tisícovkami padělaných značkových kabelek až do Znojma nedojel

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř tři tisíce kusů značkového zboží v hodnotě převyšující 13 milionů korun našli jihlavští celníci v noci na úterý 15. listopadu ve voze směřujícím do Znojma. Padělky se značkou Louis Vuitton převáželi dva vietnamští státní příslušníci.

Foto: CŘ Brno
Článek

Hlídka celníků kontrolovala vozidla na silnici I/38 nedaleko Jihlavy ve směru na Znojmo, když zpozorovala vůz VW Sharan, který „seděl“ na silnici. "Řidič hlídku zaregistroval a okamžitě zvýšil rychlost. Celníci auto zastavili až s pomocí další hlídky," uvedla Lada Temňáková, tisková mluvčí CŘ Brno. 

V autě celníky čekal úlovek v podobě 2931 kusů kabelek, peněženek, opasků a šátků luxusních značek Louis Vuitton, Burberry a Hugo Boos. Osádku tvořili muž a žena, vietnamští státní příslušníci, kteří prohlásili, že nejsou vlastníky nákladu, ale fungují pouze jako přepravci.

Z důvodu podezření, že by se mohlo jednat o padělky, bylo zboží zajištěno. "Prodejní hodnota originálů byla vyčíslena na 13 285 000 korun. Případ převzali pracovníci Celního ředitelství Brno a zahájili úkony trestního řízení," dodala mluvčí s tím, že cizincům podezřelým ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce hrozí trest propadnutí zboží, zákaz činnosti, peněžitý trest a případně i trest odnětí svobody až na dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám