Hlavní obsah

Vojtěch Bernatský představil v Ostravě svou knihu Dvojtáta

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní komentátor, moderátor České televize Vojtěch Bernatský ve středu 18. září v prezentoval v Knihcentru Ostrava svou knihu Dvojtáta.

Foto: Josef Zajíc

Vojtěch Bernatský: Dvojtáta.

Článek

Mladý otec dvou dětí, sportovní komentátor, moderátor České televize odpovídal na otázky moderátorky. Oči stále veselé a s úsměvem se svěřoval, jak jeho první knížka vznikla.

„Když se mi narodila dcera Eliška, bylo to krásné, nádherné, vzrušující a život se změnil. Bylo toho tolik, co jsem s ní a pak s dalším dítětem, se synem Matyášem zažil, že jsem se rozhodl: budu si psát blog. Prostě jsem se svěřoval, co jsem zažil od jejich narození. Byl jsem otevřený a vstřícný,” vysvětlil.

Pak ho kamarádi ponoukali, aby své vzpomínky, zážitky "hodil" na papír.

„Aniž jsem chtěl, ozvali se z nakladatelství BIZBOOKS, abych se pokusil psát dále a vydal knihu. Musíš, ale ještě napsat dalších sto stran, řekli mi. Tak jsem je napsal a kniha je tady,” řekl autor.

Kromě toho, že se stal spisovatelem, je moderátorem, sportovním komentátorem. Narodil se 13. března 1975 v Ostravě. V letech 1995-1999 vystudoval FAMU na katedře filmové a televizní produkce. V letech 1998-2010 moderoval letní a zimní olympijské hry. V období let 2011-2014 se stal vítězem televizní ceny TýTý. 15. srpna 2014 se oženil. S manželkou Kateřinou má dceru Elišku a syna Matyáše.

„Pokud se knížka Dvojtáta bude prodávat, tak mám již připraveno 70 stran dvojky,” prozradil.

Besedu završila autogramiáda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám