Hlavní obsah

Vítání nových občánků Frýdku-Místku se bude opět konat na zámku

Novinky, Jana Matějíková

Společenský obřad vítání občánků, při kterém jsou novorozené děti s trvalým pobytem na území Frýdku-Místku vítány mezi občany města, se po dvou letech opět vrací na zámek ve Frýdku. Konat se bude v reprezentativních prostorách Rytířského sálu.

Foto: magistrát FM

Zámek ve Frýdku

Článek

„Před dvěma lety jsme byli nuceni z důvodu rekonstrukce nádvoří zámku, což znesnadňovalo přístup do jeho prostor, přesunout vítání do Národního domu v Místku. Nádvoří už je ale opraveno a tak akci s radostí přesouváme zpět do honosnějších a slavnostnějších prostor zámku. S vedením krajské organizace Muzeum Beskyd jsme se dohodli na opětovném využívání historického Rytířského sálu pro tyto účely. Jedná se o prostorný a vzdušný sál, který je velice reprezentativní a je důstojným místem pro daný typ akce,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Pozvánky k vítání občánků jsou rodičům zasílány na základě vyplněné přihlášky, kterou obdrží spolu s rodným listem dítěte (v případě, že se porod uskutečnil v jiném městě, zašle přihlášku rodičům kancelář primátora). Přihlášku je nutné vyplnit z důvodu souhlasu s užitím osobních údajů.

„Rodiče jsou zváni na obřad minimálně dva týdny před termínem jeho konání. Pokud jim termínem nevyhovuje, mohou jej po dohodě přesunout,“ doplnil primátor s tím, že k vítání mohou rodiče hlásit dítě až do jednoho roku jeho věku.

Vítání občánků se koná dle zájmu rodičů, a to zpravidla jednou měsíčně, s výjimkou prázdninových měsíců, kdy se tato akce nekoná. V loňském roce bylo mezi občánky města slavnostně přivítáno 285 dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám