Hlavní obsah

Velikonoce v holešovské Zámecké kovárně

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehlídku jarních a velikonočních zvyků s tvůrčí dílnou pro děti i dospělé nabídne v sobotu 19. března pořad Jaro na kovárně, který se koná v Zámecké kovárně v Holešově.

Foto: Dana Podhajská

Velikonoce v Zámecké kovárně v Holešově

Článek

Od 9 do 17 hodin si lidé mohou prohlédnout i vyzkoušet pletení pomlázky, pečení jidášů a tradiční zdobení kraslic. Vstupné pro dospělé je 30 Kč, pro děti 15 Kč.

Zámecká kovárna s expozicí dobového bydlení nabízí zvykoslovné programy pro veřejnost po celý rok. Kromě tradičních Velikonoc se zde konají také speciální adventní programy pro děti a také část programu pro veřejnost při dožínkových slavnostech města.

Během turistické sezóny je však kovárna především zajímavým výletním tipem. Její součástí je totiž Malé muzeum kovářství s kovářskou dílnou a expozicí o historii černého řemesla.  Kovárna je zároveň jediným místem ve městě, které nabízí pohled do legendárního holešovského podzemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám