Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku začaly zápisy do škol, jsou zcela jiné

Novinky, Jana Matějíková

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR vydalo v souvislosti s koronavirem opatření týkající se zápisů do 1. tříd základních škol pro příští školní rok. Konají se bez přítomnosti dětí ve škole, a to prostřednictvím žádostí o přijetí do školy.

Foto: Jana Matějíková

zápisy ZŠ

Článek

Pro školní rok 2020/2021 se zapisují děti narozené od 1. 9. 2013 do 31. 8. 2014.

Základní školy zřizované statutárním městem Frýdek-Místek přijímají žádosti o přijetí k povinné školní docházce od 14. do 28. dubna.

Detailní informace k zápisu mají školy na svých webových stránkách. Upřednostňují podání žádosti on-line. Zákonným zástupcům (rodičům), kteří nemají možnost podat žádost o zápis dítěte do 1. třídy on-line, ale nabízejí i jiné možnosti.

Například na 8. ZŠ si rodiče mohou vyzvednou vytištěný „formulář“ na vrátnici školy a po vyplnění ho vhodit do schránky před školu nebo zaslat poštou. A na 2. ZŠ si navíc zákonní zástupci (rodiče) mohou prostřednictvím rezervačního systému zvolit termín, kdy se do školy dostaví a dítě zapíší.

Žáci jsou přednostně přijímáni do tzv. spádové školy (dle místa trvalého pobytu). Zákonný zástupce může pro dítě zvolit i jinou než spádovou školu. V takovém případě však nemusí být žák vždy přijat. Spádovost škol je určena Obecně závaznou vyhlášku č. 3/2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám