Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi se bude opět rozdávat dezinfekce

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po první vlně rozdávání dezinfekce, která se uskutečnila počátkem dubna, chystá město druhou vlnu.

Článek

„Dezinfekci budeme obyvatelům rozdávat ve čtvrtek 23. a v pátek 24. dubna,” informoval primátor města Raduan Nwelati.

Způsob distribuce zůstává stejný jako v první vlně. „Opět se bude rozdávat na 27 místech v Mladé Boleslavi. Stejně jako minule jde o přípravek Anti-covid a určen je všem lidem s trvalým bydlištěm v Mladé Boleslavi,” uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

I ostatní podmínky zůstávají stejné, tedy jedna láhev dezinfekce na rodinu. Tentokrát se ovšem podařilo zajistit praktičtější balení, lidé tedy dezinfekci dostanou v rozprašovači.

Distribuce desinfekce bude probíhat ve čtvrtek 23. dubna a v pátek 24. dubna pak od 8 do 18 hodin. Každé ze sedmadvaceti stanovišť je vybaveno mobilním telefonem a notebookem se sdíleným seznamem domácností, čímž se vyloučí možnost, že by někdo chtěl systém obejít a získat desinfekci víckrát.

Senioři mohou i nadále volat do Klementinky a objednat si dovezení dezinfekce přímo domů. Případně mohou pověřit příbuzné či přátele, aby jim dezinfekci vyzvedli, ti ale musí nahlásit jejich jméno a příjmení, adresu a datum narození, aby to mohlo být v seznamu řádně zaznamenáno.

Cizinci, kteří na území města žijí a mají v cestovním pase povolení k pobytu zde, na základě předložení pasu rovněž dezinfekci obdrží.

Seznam výdejních míst:

ZŠ Debř, vchod do školy6. ZŠ, vchod do školy; 8. ZŠ, vchod do školy; 9. ZŠ, vchod do školy; MŠ Čtyřlístek - areál zahrady; MŠ Čejetice - areál zahrady; MŠ Michalovice, vchod do školky; MŠ Sahara, areál zahrady; Sokolovna Debř, vchod do budovy; Zbrojnice JSDH Podlázky - stará hasičárna; Modrá Hvězda - z boku; Sportovní hala (u Kauflandu), vchod do budovy; Penzion v ulici u Penzionu - altánek (mezi); Městské divadlo, vchod do budovy; Dům kultury - hlavní vchod; Garáže u budovy magistrátu; Ubytovna Čejetičky - ve vratech; Městský bazén, vchod do objektu; Klubovna Bezděčín; Jemníky - bývalá restaurace u Netopýra; Náměstí Republiky - u sousoší; U finančního úřadu; U Bondy centra - u zábradlí (trať); U VaKu - Bezručova ul. za Vakem; Dubce (prodejna motorek); Belveder (u Leteckého muzea Metoděje Vlacha); Chrást - za 2. kalem.

Reklama

Výběr článků

Načítám