Hlavní obsah

V Kroměříži se v posledním květnovém týdnu opět otevřou mateřské školy

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Kroměříž v pondělí 25. května opět otevře všechny jím zřizované mateřské školy. Obnovení provozu školek umožňuje příznivý vývoj koronavirové pandemie v Česku i na Kroměřížsku.

Foto: Město Kroměříž

Ilustrační foto

Článek

„O znovuotevření mateřských škol a návrat dětí do předškolních zařízení projevilo zájem zhruba 60 procent rodičů. Očekávali jsme, že zájem bude takový. V posledních týdnech se totiž na možnost a termín otevření školek ptalo velké množství maminek a tatínků,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Ve všech mateřských školách budou učitelky i provozní zaměstnanci dbát na dodržování hygienických opatření. Pro rodiče platí v prostorách mateřské školy všeobecně známá pravidla, jako například zakrývání úst a nosu a dodržování dvoumetrového odstupu od ostatních rodičů, samozřejmostí je používání dezinfekce při vstupu do budovy. Děti bez příznaků onemocnění bude třeba předat osobně pracovnicím školky.

Při prvním příchodu odevzdají rodiče vyplněné a odevzdané čestné prohlášení o tom, že dítě nemá příznaky onemocnění. Děti ani pedagogičtí pracovníci nemusí v objektu školky používat ochranné roušky. Podrobné pokyny a rady včetně formuláře čestného prohlášení najdou rodiče na webových stránkách příslušné mateřské školy.

Mateřské školy v Kroměříži se kromě více či méně běžného fungování v květnu a červnu připravují na prázdninový provoz. První část července (1. - 17. 7.) a poslední dva týdny v srpnu (17. - 28. 8.) budou otevřeny všechny mateřské školy. Poslední dva týdny v červenci by měly být dle předběžných plánů v provozu Mateřská škola Gorkého a první dva srpnové týdny by měla fungovat Mateřská škola Páleníčkova.

„Předběžný průzkum zájmu o prázdninovou docházku do MŠ ale ukazuje, že školky by mohlo v letních měsících i v období od 20. července do 14. srpna navštěvovat více dětí, než by zvládla kapacita jednoho zařízení, jako tomu bylo v předchozích letech. O prázdninovém provozu mateřských škol tedy budeme ještě jednat a podle potřeby otevřeme další předškolní zařízení,“ uvedl vedoucí radničního odboru školství mládeže a tělovýchovy Jiří Pánek.

Město Kroměříž je zřizovatelem osmi mateřských škol: MŠ Gorkého (včetně pracoviště Postoupky), MŠ Kollárova (včetně školky Těšnovice), MŠ Mánesova (pod níž spadají mateřská škola s křesťanským zaměřením a Štěchovice), MŠ Vážany, MŠ Páleníčkova, MŠ Spáčilova, MŠ Štítného a MŠ Žižkova.

Reklama

Výběr článků

Načítám