Hlavní obsah

V Domažlicích chtějí prohloubit vztahy s partnerskými městy

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažličtí zastupitelé mají i v tomto volebním období několik poradních a iniciativních orgánů. Novinkou je Výbor pro spolupráci s partnerskými městy, jehož úkolem je hledat možnosti aktivnější spolupráce mezi Domažlicemi a partnerskými městy.

Článek

Výbor pro spolupráci s partnerskými městy má 9 členů, kteří byli zvoleni zastupiteli. Přesto, že jde o zcela nový výbor, během několika prvních setkání jeho členové rozhodně nezaháleli.

„Důležité je nejprve zmapovat situaci v našich partnerských městech a podchytit i zájem zájmových organizací, spolků nebo občanských iniciativ. Již jsme byli na setkání se zástupci města Furth im Wald, v dalších týdnech nás čekají jednání ve městech Ludres (Francie) a Furth bei Göttweig (Rakousko),” uvedl předseda výboru Kamil Jindřich.

Co se týká velkých společenských akcí, proběhne v letošním roce v Domažlicích tradiční Turnaj 4 měst spojený s koncertem pěveckých sborů Čerchovan a Cantalud (Ludres). „S kolegy z Furth im Wald začínáme také přemýšlet o podobě oslavy 25 let od podpisu naší partnerské smlouvy, která byla podepsána 20. listopadu 1990,” připomněl Jindřich.

Při prohlubování vztahů s partnerskými městy je důležitý spontánní zájem a přirozená chuť domažlických zájmových skupin spolupracovat s kolegy ze zahraničí. „Rádi bychom proto vytvořili registr všech spolků působících v našem městě, který bude zveřejněn na webových stránkách města, tak jak je tomu například na webu města Furth im Wald, kde jsme se tím nechali inspirovat,” dodal Jindřich. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám