Hlavní obsah

V Brně začínají Slavnosti vína doplněné o oslavu Svátku seniorů

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již druhý ročník Slavností vína, organizovaných v rámci Festivalu v centru dění, začíná v pátek 30. září. Slavnosti potrvají do 7. října a v jejich rámci se na sobotu 1. října připravuje i oslava Svátku seniorů za přítomnosti Květy Fialové, Vladimíra Hrona a dalších populárních umělců.

Článek

V rámci Festivalu v centru dění, který se koná pod záštitou radnice městské části Brno-střed na náměstí Svobody, přinášejí organizátoři čtyři samostatné slavnosti. Po Slavnostech piva a Slavnostech jídla, jsou nyní na programu Slavnosti vína a na ně budou navazovat Slavnosti regionů.

Slavnosti vína začínají v pátek 30. září ve 14 hodin, kdy vystoupí studenti muzikálového herectví brněnské JAMU, následují lidové písničky a slavnostní zahájení s hromadným přípitkem je plánováno na 18 hodin.

K degustaci z moravských a českých vinic je připraveno více než 70 druhů vín. V rámci doprovodného programu je také možnost vína hodnotit a z přijatých hodnotících kartiček bude vylosováno pět výherců dárkového balení ročníkových vín od partnera akce, kterým jsou Templářské sklepy Čejkovice.

V bohatém doprovodném programu, který probíhá  během celého týdne konání slavností, se dozvíte nejen mnoho zajímavého o víně, ale vystoupí také například mažoretky, studenti JAMU, cimbálové kapely, uslyšíte lidové písničky nebo pohádku od pohádkové babičky.

Vedle prezentace vinařů se představí i řemeslníci a nebude chybět ani občerstvení.

V sobotu 1. října zde mohou senioři oslavit svůj svátek. V programu, který zahájí mažoretky Kalimero již v 9.45 hod, budou mimo jiné účinkovat společně Květa Fialová a Naďa Urbánková, své umění předvede i Vladimír Hron.

Více informací o oslavě tohoto svátku najdete na: http://www.svateksenioru.cz/

Další informace a podrobný program slavností najdete na stránkách Festivalu v centru dění: http://slavnosti-brno.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám