Hlavní obsah

V Bludově se vařilo, mlsalo a jedlo

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čokoláda, marcipán, mouka, kvasnice, oplatky a řada dalších obvyklých i méně obvyklých ingrediencí a receptů ovládly Pradědovo dětské muzeum v Bludově o uplynulém víkendu. Na druhý ročník Dětského festivalu zamířilo od pátku 19. do neděle 21. května více než tisíc lidí.

Foto: Bára Haušková

Mezi jednoznačně nejoblíbenější dílnu se zařadily čokoládové špízy regionálního výrobce Marcela Šose - Xocolatl, jesenická čokoláda.

Článek

Někteří využili třídenní vstupné, aby se zúčastnili kuchařských dílniček v průběhu celého festivalu. 

„V sobotu jsme byli dopoledne a rozhodli jsme se, že se sem vrátíme i v neděli, když je tak pěkné počasí. Navíc si dcera chtěla vyzkoušet ovocné špízy máčené v čokoládě. Je bezva, že co si děti udělají, mohou si i sníst,“ směje se maminka čtyřleté Aničky z Hanušovic.

První gurmánská akce v ČR zaměřená především na děti nabídla letos 25 dílen, kde se malí kuchtíci mohli vyřádit s opravdovými surovinami, podle osvědčených receptů zkušených lektorů, kterými byli výrobci regionálních produktů. Po dobu festivalu se na zahradě muzea odehrávalo Gurmánské putování pohádkami, sobotní večer završilo letní kino pohádkou Anděl Páně II. 

Reklama

Výběr článků

Načítám