Hlavní obsah

Taneční skupina Flow nadělovala radost

Novinky, Stanislava Dvořáková

V pátek 19. prosince Taneční skupina FLOW pod záštitou Jana Bílka, vedoucího tanečního centra Relax dance servis v Ústí nad Orlicí připravila k naplnění sváteční atmosféry netradiční vánoční besídku. Naplnila ji radostí z pohybu a tím připravila i příjemné odpoledne všem návštěvníkům.

Foto: Stanislava Dvořáková

Ukázka cvičební hodiny taneční skupiny FLOW začínala rozcvičkou.

Článek

Netradiční vánoční besídka měla tentokrát darovat radost, a to radost z pohybu, který vychází z každodenní potřeby člověka. I když předváděný styl původně vznikl z popudu mladých lidí jako street dance, který byl vyjádřením jejich postoje k životu, v současné době byl přenesen na parket jako oficiální taneční styl. 

Ústecká Taneční skupina FLOW, která působí v zrcadlovém sále tanečního centra, který je součástí kavárny Relax Caféé v Ústí nad Orlicí, přizvala na ukázku street dance nejen rodiče, sourozence a kamarády účinkujících dětí, ale i širokou veřejnost.

Tyto tance nevešly zatím ve všeobecnou známost, a přesto to je pohyb, který vyjadřuje vztah mladých lidí k okolí, v kterém nacházejí sami sebe i postoje svého kamaráda. Navíc v tomto stylu je ukryta volnost, osobitost a tím i radost ze života.

Ztvárnit tento pocit a přenést ho na přítomné diváky bylo hlavním cílem neobvyklé vánoční nadílky. Součástí byly ukázky samotných nových stylů souborů battle (hip hopu a house dance) a zároveň i zasvěcení rodičů do činnosti, které se jejich děti věnují ve volném čase.

Program začínal rozcvičkou, která vyústila v náročnější pohybové kreace. Příjemný pocit vykonávaných cviků byl nastolen jejich pojmenováním - sluníčko, letadlo, výskok.

Dále následovaly ukázky dětí od 6 - 16 let v hip hopu a house dance, kde na základě daných jednotlivých kroků si tanečníci jejich propojováním vytváří vlastní improvizace.

To tvořilo součást dalšího programu, v kterém děti a juniorské kategorie soutěžily proti sobě o nejlepšího tanečníka besídky.

Zlatým hřebem byla ukázka vlastní skupinové choreografie lektorek Taneční skupiny FLOW, která se s názvem Děkovačka stala úspěšným zakončením i jiných vystoupení.

V taneční skupině je zapojeno 80 dětí a členů juniorské kategorie, kteří se všichni vystoupení na vánoční besídce účastnili. Činnost skupiny zahrnuje mnoho úspěchů na předních místech soutěží po celé ČR.

Lektorky street dance Taneční skupiny FLOW, Tereza Stránská, Nikola Krahulcová a Klára Vacková se rozpovídaly o radosti z největších úspěchů, kdy dříve i samy jako trojice poznaly radost z vítězství.

Dále členové skupiny Zdeněk Záruba a Nikola Zárubová získali na Mistrovství ČR v roce 2013 v kategorii E 2. místo, výstavní skříňku zdobí i Pamětní list pro TC Bílek-TS Flow Ústí nad Orlicí za účast na Celostátním kole Festivalu tanečního mládí Mistrovství ČR SUT v předtančení dětí a juniorů.

V letošním roce to je 2. místo na Českotřebovském tanečním poháru kategorie Děti street a 6. místo na Mistrovství ČR.

Všechny tři lektorky jsou zároveň vysokoškolačky, kdy zvládnout pravidelný trénink i akce je mnohdy značně časově náročné. Přesto obratem doplňují, že tuto oběť rády podstupují, neboť radost z této činnosti nic nenahradí.

A tak radost byla rozdávána plnými hrstmi jak organizátorkám, tak účinkujícím dětem a juniorské kategorii, rodičům, sourozencům a známým a v neposlední řadě všem přihlížejícím návštěvníkům.

Reklama

Výběr článků

Načítám