Hlavní obsah

Tábor stále žije. Druhého korfbalového finalistu určí až poslední kolo

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě je stále o co hrát. Druhá nejvyšší korfbalová soutěž mít náboj až do posledního kola. Ačkoli se zdálo, že Kolín a prostějovské béčko nemůže o vzájemný souboj o titul už nic připravit, věc se má jinak.

Článek

Aktuálně druzí Hanáci totiž v sobotním dvojzápase sedmého kola získali jen bod, zatímco nejbližší pronásledovatel z Tábora dvakrát uspěl a finále pro něj není ještě úplně ztracené. Jasno tedy bude až po poledním kole, které je na programu za tři týdny.

DVOJZÁPAS V BRNĚ

V závěru základní části bojují srdnatě jako husité. Táborští korfbalisté se nevzdávají a dvěma výhrami nad papírově slabšími soupeři si uchovali šanci na finálový boj s Kolínem. Po dvou minulých nervydrásajících bitvách, kdy Tábor remizoval s Brnem a těsně zdolal Náchod, si tentokrát užil klidnější utkání.

Jak Šenov, tak i Nový Lískovec nekladli favoritovi větší odpor. Nad prvně jmenovaným celkem slavili Táborští výhru 17:9, i když do haly v brněnských Maloměřicích dorazili se zpožděním, a nad domácím týmem zvítězili ještě výrazněji 26:10.

Zuzana Kášková (hráčka, Tábor): „Se spoluhráči jsme eventuální účast ve finále ještě nerozebírali. V době našeho zápasu jsme ani nevěděli, jak Prostějov hrál. Každopádně o motivaci v posledním kole máme postaráno, budeme bojovat ze všech sil. Dost bude záležet, jakou dáme dohromady sestavu. Oproti předešlému kolu to bylo nyní dobré a na hřišti to šlo poznat.“

Brno KK Nový Lískovec - Šenov KC-ZŠ  15:13

Šenov KC-ZŠ - Tábor KC SPŠS  9:17

Brno KK Nový Lískovec - Tábor KC SPŠS  10:26

DVOJZÁPAS VE ZNOJMĚ

Bod je pro ni v dané situaci málo. Prostějovská rezerva potřebovala ve Znojmě k finálové jistotě urvat aspoň dva body, jenže miniturnaj se jí moc nevyvedl. Hanáci překvapivě padli 17:22 s brněnským béčkem, jež nastoupilo pouze v sedmi, a ve druhém zápase získali bod za remízu 20:20 s nadšeně bojujícím domácím týmem.

K finálové pojistce potřebuje Prostějov v posledním kole získat aspoň bod, nebude to však mít jednoduché. V cestě mu bude za tři týdny stát už dlouho jistý finalista z Kolína, jenž si bude chtít před finále vydobýt respekt a proti bude určitě i domácí Tábor, který může Hanáky předstihnout.

Domácí klání se vydařilo Znojmu, které posílila dvojice ostrostřelců z A týmu Jiří Podzemský a Patrik Nguyen. Po remíze s Prostějovem uspěli Modří Sloni v derby s Brnem, které zdolali 25:21.

Kateřina Zelinková (hráčka, Prostějov B): „O tom, že musíme získat aspoň dva body k jistotě finále, jsme věděli už před zápasy. Bavili jsme se o tom. Zůstáváme však v klidu, stále máme vše ve svých rukou a věřím, že v posledním kole Tábor porazíme. Uděláme pro to vše. Do miniturnaje v Táboře nastoupí hráči z béčka, dá se však očekávat, že posílíme i o pár lidí z áčka."

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - Prostějov SK RG "B"  20:20

Prostějov SK RG "B" - Brno KK "B"  17:22

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - Brno KK "B"  25:21

Reklama

Výběr článků

Načítám