Hlavní obsah

Světový pohár skibobistů: Housová první, Hofmanová druhá, Housa třetí

Novinky, Martin Němec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhé místo z loňské sezóny obhájila v sobotu na posledním podniku Světového poháru v jízdě na skibobech v hornorakouském Aigenu Klára Hofmanová.

Foto: Photo Plohe - (Helmut Ploberger)

Klára Hofmanová

Článek

Rodačku z Žacléře reprezentující TJ Sokol Jablonec nad Jizerou a žacléřskou firmu Keramtech překonala jen klubová kolegyně Alena Housová. Třetí v sobotu v ženské kategorii dojela Claudia Hartlová.

Zatímco na celkové vítězství v seriálu mohla Hofmanová dosáhnout jen v případě totálního výpadku klubové kolegyně Aleny Housové, na kterou před závodem ztrácela 14 bodů, o druhé místo se ještě musela poprat. Třetí v pořadí, Claudia Hartlová z Rakouska, totiž na Hofmanovou ztrácela pouhé dva body.

„Sobotní počasí v Aigenu závodění nepřálo, trať byla sice dobře připravená, ale poprchávalo a byla velká mlha, nic nebylo vidět, za stříbrnou medaili jsem ráda“ řekla po závodě Hofmanová.

„Kláru sponzorujeme už od jejího příchodu do naší firmy, tedy čtvrtou sezónu, a věříme, že po letošních druhých místech příští rok opět přijde i příčka nejvyšší. Za její výkony cítíme spoluodpovědnost, a proto se jí v zaměstnání snažíme co nejvíce vycházet vstříc, přece jenom na vrcholové úrovni reprezentuje nejen firmu, ale celý region i Českou republiku,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Keramtech Zdeněk Albrecht.

Ke svým dosavadním 12 medailím si tak Klára v sobotu přidala další stříbrnou.

Světového poháru se účastní reprezentanti šesti zemí a kromě Čechů patří ke světové špičce Rakušané, Němci a v poslední době se prosazující Poláci. Šampiónem mezi muži se stal Rakušan Bernard Hauer. Náš Aleš Housa obsadil třetí příčku. 

Celkové výsledky Světového poháru (ženy):

1. Alena Housová (ČR)

2. Klára Hofmanová (ČR)

3. Lisa Zaffová (Rakousko)

4. Claudia Hartlová (Rakousko)

Celkové výsledky Světového poháru (muži):

1. Gerhard Hauer (Rakousko)

2. Christian Ablinger (Rakousko)

3. Aleš Housa (ČR)

4. Markus Achleitner (Rakousko)

Reklama

Výběr článků

Načítám