Hlavní obsah

Studenti olomouckého Gymnázia Čajkovského vyrazili do prosluněného Španělska

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská bilingvní sekce na Gymnáziu Čajkovského v Olomouci patří pouze mezi šestici obdobných studijních oborů v celé republice. Šestiletá výuka probíhá od třetího ročníku již téměř výhradně ve španělštině. A aby se studenti blíže seznámili s tímto krásným jazykem a kulturou, škola pravidelně pořádá zájezdy nebo výměny do Španělska.

Foto: Petr Kameníček

Valencie

Článek

V tomto případě se studenti vydali za poznáním pobřeží v okolí měst Valencie a Barcelony. Valencie všechny doslova uchvátila svou moderní architekturou jako vystřiženou ze sci-fi Julese Verna. Kromě historického centra studenti poznali podmořský život v Oceánografickém muzeu a na vlastní kůži se zúčastnili tolik typických velikonočních procesí.

To však nebyl jediný zážitek. Během návštěvy pomerančových sadů se studenti dověděli zajímavosti o pěstování citrusů a domů si dovezli bohatou výslužku. Nezapomenutelně se jim vryl do paměti také výlet lodí po ústí řeky Ebro, jež je známé chovem slávek a ústřic.

Den strávený v Barceloně by šlo s nadsázkou pojmout jako „po stopách Gaudího“. Tento věhlasný architekt proměnil Barcelonu ve svou výkladní skříň. Cvakání mobilních foťáků tak neunikl Park Güell ani světoznámá Sagrada Familia.

Zájmu cestovatelů však neunikla ani další krásná městečka na pobřeží Středozemního moře, studenti si jistě zamilovali městečko Peñíscola, odkud si přivezli nové profilovky na Facebook, nebo Tossa de Mar spolu s Gironou.

Dlouhé přejezdy mezi Španělskem a ČR si studenti zkrátili návštěvou Benátek a Milána při jednotlivých cestách z a do ČR. Studenti si pobyt ve Španělsku náramně užili, procvičili si španělštinu s rodilými mluvčími v reálných situacích a přivezli si karty plné krásných fotek. Při pohledu na aktuální sněhové počasí by si každý rád svůj pobyt zde prodloužil.

Závěrem lze konstatovat, že Gymnázium Čajkovského v čele s ředitelem Radkem Čapkou dlouhodobě podporuje studijní exkurze. V posledních měsících tak měli studenti příležitost poznat rakouskou metropoli Vídeň, slovenskou Bratislavu nebo neblaze proslulou polskou Osvětim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám