Hlavní obsah

Starší žáci korfbalového Náchoda poprvé v sezoně narazili, Prostějov dál vítězí

Novinky, Jan Pařík

Po třetím kole nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků už zůstal pouze jediný tým bez ztráty bodu. Tím celkem je Prostějov, který si v sobotu připsal další dva jasné triumfy, a bodově se osamostatnil na čele tabulce.

Foto: Jan Pařík

Brněnské výběry (A tým a B tým) získaly v sobotu dohromady šest bodů

Článek

Poprvé v sezoně narazil Náchod, který podlehl právě Hanákům a nezvládl i druhý duel proti silnému Znojmu.

V miniturnaji v Kutné Hoře pak jasně vládlo brněnské áčko, naopak úplně naprázdno vyšel nováček z Koblova.

MINITURNAJ V KUTNÉ HOŘE (pořadatel Kolín)

V prvních třech utkáních nebylo co řešit. Brněnský elitní výběr potvrdil v Kutné Hoře roli favorita a i po pomalejším rozjezdu nejprve jasně 19:3 vyřídil domácí Kolín. Problémy brněnské áčko nemělo ani s Koblovem, který porazilo po soustředěném výkonu 24:4.

První body v sezoně pak získali jejich kolegové z B týmu, kterým premiérový zisk dopřál právě Koblov. Do stavu 5:4 pro Jihomoravany šlo o vyrovnaný zápas, pak se však hráči Korfbal klubu rozjeli a soupeře přestříleli 15:5.

Nejvyrovnanější klání přišlo na závěr. Kolín se proti brněnské rezervě rychle ujal vedení 3:0 a i když se brněnský kouč snažil střídáním změnit situaci, náskok si Vembloudi pohlídali až do konce a nakonec zvítězili 13:8. Kolín se tak dočkal již třetí výhry v sezoně.

Kolín, VKC U16 - Brno, KK U16 "A"  3:19 

Brno, KK U16 "B" - Koblov.KK Sokol U16  15:5

Brno, KK U16 "A" - Koblov.KK Sokol U16  24:4

Kolín, VKC U16 - Brno, KK U16 "B"  13:8

Peter Bušík (trenér, Brno A i B): „Naše družstva si do Brna odvezla šest bodů. Áčko trošku podcenilo začátek zápasu s Kolínem, když prohrávalo 2:3. Poté ale přešlo na svůj tradiční výkon a domácímu týmu nedovolilo již žádný koš. Proti Koblovu to byl poctivý výkon již od začátku. Béčko nastupovalo s cílem získat první body sezony. To se povedlo hned v prvním zápase s Koblovem, když to bylo vyrovnané jen chvíli. Pak už to byla jasná jízda.“

MINITURNAJ V TÝNCI NAD LABEM (pořadatel Kutná Hora)

Poprvé narazili na soupeře z jiné kategorie a hned se jim odkryly největší slabiny. Starší žáci Náchoda první čtyři utkání sezony potkali soky ze spodní části tabulky, se kterými si dokázali poradit. Třetí kolo jim však do cesty postavilo protivníky jiné ráže, kterým nedokázali vzdorovat. Prohráli jasně 2:23 s vedoucím Prostějovem a vysoko 5:36 nestačili ani na aktuálně druhé Znojmo.

Miniturnaj v Týnci nad Labem byl obecně soubojem dvou obrů a dvou trpaslíků a na palubovce tak byly k vidění jasné zápasy. Jak Náchod, tak i domácí Kutná Hora neměly kapacitu Prostějovu a Znojmu vzdorovat.

Jan Šmejkal (trenér, Náchod): „Narazili jsme na soupeře, kteří jsou rychlejší, umějí se mnohem lépe uvolnit i střílet. Také mají v kádru větší hráče, tudíž mají na doskoku převahu. Náš hendikep je v tom, že máme jen sedm hráčů. Někdy to doplním mladšími žáky, ale jedině u nás v Náchodě jsme hráli v osmi.“

Kutná Hora, SK Respo U16 - Prostějov, SK RG U16  1:22

Prostějov, SK RG U16 - SK Plhov Náchod U16  23:2

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - SK Plhov Náchod U16  36:5

Kutná Hora, SK Respo U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16  8:36

Reklama

Výběr článků

Načítám